Red Velvet Kage

Red Velvet kage og cupcakes er nok den kage/cupcake jeg bager mest, da dette er min kærestes ypperste ynglings kage. Nå vi har lyst til lidt lækkert og jeg jeg er i bage humør, spørger jeg altid om der er ønsker? Og 3 ud af 4 gange lyder svaret; “uuh ja, de der red velvet nogen kunne jeg godt spise”. Derudover er resten af familien også ret vilde med red velvet kage, så derfor kommer min opskrift her.
Red velvet kage Læs resten

Udgivet i Kage- lagkagebunde, Kager | Tagget , , , | 78 kommentarer

Bryllupskage til Nicolas & Sisse

Min mindste lillebror og hans dejlige Sisse, tog røven på og alle og blev gift i al hemmelighed. Heldigvis valgte de at fejre det med en dejlig fest, samme dag som deres yndige datter Sif blev døbt.

Brudeparret havde ønsket en hvid kage med et brudepar på toppen og noget med chokolade. Derudover havde jeg frie hænder til smag og udseende. Dette var min første bryllupskage og jeg var vild beæret over, at få lov til at lave den.

Sådan så Nicolas og Sisses bryllupskage ud:
Til samme fest lavede jeg også en dåbskage og selv om de to kager, dåbskagen og bryllupskagen, var to individuelle kager forsøgte jeg alligevel, at lave en enkelt ting der fik dem til at hænge sammen. Her er den nederstes kage dustet med lyserød dust farve. Kanten på blomsterne (se how- to HER) er også dustet og den lyserøde farve i midten af blomsten er i farve tema med dåbskagen.

Perlerne omkring kagerne er sprayet med perlemor. De tog vild lang tid at lave og de to øverste lag, på den nederste kage, er sat på enkeltvis. Men jeg hyggede mig og syntes det var al tiden vær.
Kagen have smags temaet; Chokolade dybbet jordbær med et glas boblende champagne til. Og den bestod af chokoladebunde, chokoladetrøffel med friske jordbær, et fragilite lag og champagnemousse.

Christina

Udgivet i Bryllup, Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , , , , , | Skriv en kommentar

Sif’s dåbskage

Min yndige lille niece Sif skulle døbes i Tostrup kirke. Jeg, den stolte faster, blev spurgt om jeg ikke ville lave dåbskagen. Og sådan et tilbud siger man ikke nej til 🙂

Ret hurtigt gik jeg i gang med at planlægge både kagen og pyntet. Mange skitser og opskrifter senere var beslutningen taget.

Da kagen (kagerne, for skulle nemlig også lave en bryllupskage til min bror og svigerinde) skulle laves i Jylland og der ikke var så meget tid, måtte bunde og pynt laves hjemmefra. Alt blev derefter, i en kæmpe flyttekasse, transporteret til det jyske.

Sådan kom Sif’s dåbskage til at se ud.
Selv om de to kager, dåbskagen og bryllupskagen, er to individuelle kager forsøgte jeg alligevel, at lave en enkelt ting der fik dem til at hænge sammen. Her er tæppet er sprayet med perlemor (som perlerne På bryllupskagen)

Blomsterne var inspireret af blomsterne på Sif’s kjole fra dåbsindbydelsen. Det var også en lille detalje jeg syntes var sjov at tage med.

Babyen var det på kagen der fik alle til at smelte og den er da også rigtig sød.

Kagen bestod af Pink Velvet bunde med Creamchesse Frosting. Jeg forsøgte at lave et farvespil i bundene. Og det lykkedes tildels 🙂

Christina

Udgivet i Barnedåb, Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , , , , , | 8 kommentarer

Blomst kage

Jeg skulle lave en kage til en fødselsdagsfest og fødselaren havde en hel klar ide om hvad hun ville have.

Hun havde designet en blomst, som hun gerne ville have på toppen af kagen.

Blomsten er lavet med hjerte udstikkere og så er den penslet med perle dust. Skal vist have en anden pensel til dette en anden gang? Som kantebånd, kom jeg små blomster, i de fire tema farver, rundt om.

Ud over blomst-temaet havde fødselaren også ønsket kaffesmag i kagen. Så kagen bestod af kaffe-sponge cake bunde (vil anbefale Victoria sponge cake), kaffemousse og chokolade mousse.

Christina

Udgivet i Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , | 1 kommentar

Brownie

Jeg har bruget mange timer på nettet, har læst mange opskrifter og brugt meget tid i  køkkenet i et forsøg på af lave den perfekte brownie. Den som jeg husker fra da jeg boede i USA.

Og endelig lykkedes det mig at finde den. Den er svampet, men ikke for våd. Den smager af chokolade og ikke kakao. Man skal ikke have ret meget før man er mæt. Dvs, i min verden, den bedste brownie opskrift.

Opskriften kommer selvfølgelig fra “The Hummingbrid Bakery“, hvis bog har en stor anpart i, at jeg begyndte at bage cupcakes.

Jeg syntes dog alligevel at den manglede noget, så jeg kom chokolade ganach på toppen.

Her serveres den med vaniljeis og chokoladesovs.

Christina

Udgivet i Dessert | Tagget , , , | 2 kommentarer

Ingefœr cupcakes

Jeg er vild med at prøve nye opskrifter. Nogle gange er det et kœmpe hit og opskriften kommer i “et hit” bunken. Andre gange kommer opskriften i “aldrig igen” bunken, hvilket var tilfœldet med denne opskrift.

Jeg er ellers vild med ingefær og bruger det  meget i kage, smothies, wok mad, te og meget mere.

Grunden til at jeg laver et indlœg med dem er, at jeg forsøgte mig med mit lille billig kamera, at få flotte billeder.

Døm selv om det lykkedes?

Jeg kan måske prøve dem igen, for jeg kan jo bare œndre lidt i opskriften? Der skulle nemlig stykker af syltet ingefœr i sirup i dejen. Dette medførte at selve cupcaken blev meget sød/kvalmen. Nœste gang bliver det uden ingefœr stykkerne.

Christina

Udgivet i Cupcakes / Muffins | Tagget | Skriv en kommentar

Glarmester kagen

Denne kage er lavet til min fars arbejdsplads. Min far ville gerne overraske sine kolleger med en lille hjemmelavet kage til kaffen. Han havde givet mig frie hœnder, dog men et krav, at kagen skulle indeholde lakridsmousse.

Så mig i tœnkeboksen, hvad passer til lakridsmousse og hvordan skal den dog pyntes?

Det glarmester vœrksted min far arbejder for har det bedste og mest humoristiske logo, så det skulle med på den ene eller anden måde.

Kagen blev fremstillet hjemme hos min mor, da jeg var i Jylland. Min mor er nok det tœtteste man kommer på en professionel, amatør fotograf og hun kan nogle ting med et kamera, lys og hele opsœtningen til et billede. Kan kun anbefale et kig på hendes blog og/eller hjemmeside.

Anyways så kom glarmesterkagen til at se sådan ud:
Slangebøssen er lavet af fondant.
Tak for hjœlpen mor og tak for udfordringen far.

Christina

Udgivet i Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , | Skriv en kommentar

Rubberduck kagen

Min kœre veninde Nathalie havde fødselsdag, og ville gerne have en rubberduck kage. Hun er nemlig vild med badeænder og har dem i alle mulige afskygninger og alle steder.

Udover badeænder ville hun gerne have, at kagen skulle indeholde chokolade, chokolade, chokolade og lidt appelsin.

Badeænder må bade hele tiden, så kagen blev en flok badeænder der tog bad i en træbalje.

Kagen bestod af chokoladebunde med chokolade/appelsinmousse. Siden af kagen er opsmurt med chokolade/palmin smørcreme og rundt om er den pyntet med chokoladerør. Vandet er vanilje smørcreme og sæbeboblerne er royal icing.

Christina

Udgivet i Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , , , , , | 2 kommentarer

De første fondant kager, del 3 – Pirat kagen

Som nœvnt i første og anden del af “de første fondant kager”, var mit andet forsøg med fondant kager hele tre kager til samme dag. Her kommer Pirat kagen til fødselsdags temaet prinsesser og pirater.

Pirater bor og sejler på havet, dog er det bedste ved at vœre pirat, at man kan gå på skattejagt. Så på denne kage er en pirat gåret på skattejagt. Han finder skattekisten og guldmønterne på siden af kagen.

Beklager det lidt utydelige billed, men det var en meget hektisk dag og ikke alle billeder blev lige gode hehe 🙂

Skattekisten er lavet af fødselsdagsbarnet selv, og han var meget stolt og det var jeg også.

Kagen bestod af lyse lagkagebunde, lakridsmousse og kirsebærmousse.

Christina

Udgivet i Den spœde begyndelse, Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , , , | Skriv en kommentar

De første fondant kager, del 2 – Prinsesseslot kagen

Som nœvnt i første del af “de første fondant kager”, var mit andet forsøg med fondant kager hele tre kager til samme dag. De to andre var til tema fødselsdag. Prinsesser og pirater. Her kommer prinsesse kagen.

Prinsesser bor på et slot, så kagen skulle jo vœre et kœmpe slot med tårne og det hele.

Jeg havde en del problemer med at få tårnene til at side fast og ikke mindst lige, og lige der var jeg glad for, at min oprindelige plan om at lave en to eller tre etage kage ikke blev til noget. Men jeg syntes det blev helt fint til sidst.

Det var over 200 små blomster rundt om siden, tårnene, døren og vinduerne på kagen. De sad fast med grøn RI, der var sprøjtet med en blad-tyl.

Tårnspidserne var smurt ind i RI og pyntet med lyserøde sprinkles. Vindue og døren fik også en omgang RI med sprinkles.

Kagen bestod af Red velvet bunde med creamcheesefrosting.

Christina

Udgivet i Den spœde begyndelse, Fondant & Fest kager | Tagget , , , , , , | 2 kommentarer

De første fondant kager, del 1

Jeg havde indkøbt min første portion fondant og manglede en anledning til at afprøve det, da min kœreste var ved at vœre fœrdig med en omgang praktik. Dette øjeblik måtte jo fejres med kage og det udnyttede jeg hurtigt, hehe 😀
Jeg var meget nervøs og planlagde en simpel, men fortœllende udsmykning. (han lœser til sygeplejeske)

Mit andet forsøg var hele tre fondant kager til en og samme dag. Så der var travlt i det lille køkken.

Den ene af de tre, var til en der havde ønsket en rigtig pige kage. Så jeg tœnkte at lyserød og blomster (og det var en af de eneste udstikker jeg havde på davœrende tidspunkt) måtte vœre et godt udgangspunkt til en rigtig pige kage.

Begge kager bestod af chokoladebunde med chokolademousse og hindbærmousse.

De to andre kommer i de næste blog indlæg. Go læsning.

Christina

Udgivet i Den spœde begyndelse, Fondant & Fest kager | Tagget , | Skriv en kommentar

De første store kager

Under den store cupcake bagning som jeg nœvnte i sidste indlœg, opdagede jeg også at man kunne lave lœkre kager med lagkagebunde og forskellige mousser mmm 😛 Sådan så første forsøg på sådan en ud, en lœkker chokolademoussekage til svigerfamilien.

Også her begyndet jeg at tœnke på udsmykning af kagerne og nœste forsøg blev med et fœrdig købt sukkerprint og hjemmefarvet marcipan til min nieces fødselsdag.

Denne består af chokoladebunde, chokolademousse og hindbærmousse.

En masse lækre kager blev lavet med forskelle typer udsmykning bestående gele, frugt/bær m.m. Indtil den dag jeg opdagede fondant og fik mod på at prøve dette.

Mine næste blogindlæg omhandler fondant kager.

Christina

Udgivet i Den spœde begyndelse, Fondant & Fest kager | Tagget , | Skriv en kommentar

De første cupcakes

Det hele startede med at jeg elskede at bage muffins, isœr med chokolade og/eller bœr. En dag faldt jeg over en opskrift på cupcakes  i “The Hummingbird Bakery” bogen og wow det lød godt, det måtte jeg prøve. Og fra den dag af var jeg hooked. Herunder ses et af de føtste forsøg på en kokos cupcake.

Langsomt som jeg fik bagt og bagt fik jeg også lyst til at opsmøre og pynte dem rigtig flot. Her ses et af de første forsøg med sprøjtepose og tyl. (lœs plastikpose)

Sidenhen fik jeg købt en rigtig sprøjtepose og lidt forskellige tyller. Derudover opdagede jeg fondant, udstikker, farver, glimmer and you name it. En ren kage himmel af kage udstyr 🙂 Herfra er der blevet bagt, leget og eksperimenteret med et vœlg af farver, opskrifter osv. Et af de seneste eksemplar på chokolade cupcakes ser sådan ud.

Håber min lille fortœlling giver lyst til at se hvad det videre sker i min lille bagehjørne 🙂

Christina

Udgivet i Cupcakes / Muffins, Den spœde begyndelse | Skriv en kommentar

Det aller første blog indlœg

Og hvad skal man så lige skrive??????

Siden skal handle om alle de søde lœkkerier jeg laver fra tid til anden 🙂

Så jeg vil i løbet af de nœste par dage poste et lille udvalg af nogle af de lœkkerier jeg har lavet, og så vil jeg løbende poste hvad jeg finder på mmm 🙂

Christina

Udgivet i Den spœde begyndelse | Skriv en kommentar