Kammerjunker med Vanilje & Kardemomme

Jeg har tilbragt de sidste par dage i køkkenet og har bagt (og spist) lidt lækkerier til weekendens kommende hedebølge.

Disse hjemmelavede sprøde kammerjunker smager godt af smør, vanilje og har et hint af kardemomme. De er perfekte til en portion hjemmelavet koldskål.
Kammerjunker med vanilje og kardemommeKammerjunker – 120 stk
200 g mel
50 g sukker
1 tsk bagepulver
1 stang vanilje, kornene deraf
1/2 tsk kardemomme
100 g blød lurpak smør
1/2 dl kærnemælk
1 æg

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne i en skål, ælt det hele sammen til en fast dej.
Del dejen i to og rul dem ud i en lang pølse, del dem hver i 30 stk. Tril små kugler og kom dem på en bageplade.
Bag dine kammerjunker ved 200˚C  i 10-12 min.
Mens kammerjunkerne stadig er varme skæres de i halve. Vend dem med skærefladen opad, og bag dem igen dem ved 125˚C  i 10-15 min til de er gyldne. Brug evt grill effekt til allersidst.
Making kammerjunkerLad dine kammerjunker afkøle på en rist, og opbevar dem i en lufttæt beholder i op til to uger.
KammerjunkerTIP: Du kan også komme lidt citronskal i dejen, dog foretrækker jeg at komme det i selve koldskålen.
KammerjunkerChristina

Dette indlæg blev udgivet i Småkager / Cookies, Tilbehør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!