Rabarber Crumble med Marcipan

For et par dage siden havde jeg en ægte sukker smagsbombe oplevelse. Dansukker havde inviteret og Strangas stod for de lækreste søde desserter.

Formålet var, at guide os igennem de mange smagsoplevelser forskellige sukkerprodukter byder på. En dessert der gjorde et stort indtryk, var en simpel creme baseret på fløde, husblads og sukker. (Ej at fornægte, at ALLE desserterne den dag smagte himmelske). Her havde Strangas lavet fire cremer med hver deres sukkerprodukt. Selvom jeg jo faktisk godt vidste, at sukker ikke bare er sukker, så blev jeg alligevel overasker HVOR unikt hver creme smagte. Dette lille eksperiment har helt sikkert sat nogle tanker i gang hos mig.

I går ville jeg så forkæle kæresten med en lille rabarber crumble, og i stedet for alm sukker valgte jeg at komme mørk muscovado sirup i. Mørk muscovado sirup/sukker har nemlig en svag note af lakrids, og det syntes jeg ville passe dejligt sammen med rabarberne.
Rabarber crumble med marcipanRabarber crumble – 4 pers
300-400 g rabarber – (afhængig af hvor høje dine forme er)
4 spsk muscovado sirup
40 g kold rigtig smør
40 g marcipan
40 g mandler
40 havregryn
20 g mel – evt mandelmel

Serveres med creme fraiche, skyr, flødeskum eller vaniljeis

Fremgangsmåde
Snit rabarberne i 0,5-1 cm tykke skiver, og vend dem med muscovado sirupen. Fordel rabarberne i 4 små ramekiner Ø8-10cm eller et stort tærtefad – ca Ø20cm.
Riv marcipanen og smørret på det grove rivejern, og bland det sammen med hakkede mandler, havregryn og mel. Fordel crumblen ovenpå rabarberne og bag dem ved 200˚C i ca. 30 min.
making rabarber crumbleServer den lune crumble til dem du holder af og nyd en dejlig weekend.
Rabarber crumbleFor en mere rund smør-karamel smag kan du anvende lys muscovado sukker eller lys sirup.
Rabarber crumbleChristina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Tærter / Pie og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Rabarber Crumble med Marcipan

  1. Hanne skriver:

    Helt fantastisk – jeg er helt enig i smagen fra Mørk muscovado sirup – det sætter prikken over i’et.
    Vanilje is og flødeskum kan også bruges som tilbehør.

  2. Jeanne skriver:

    Kan ikke helt bestemme mig for hvilke en af dine tærter jeg ville skrive på, så prøver her 🙂
    Hvilke en af dine lækre tærteopskrifter tror du der vil være gode med jordbær, istedet for rababer??
    (er ikke til rababer nemlig), men elsker crumble 😀

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Jeanne,
      Hvis du vil bage tærte med jordbær, vil jeg anbefale en klassisk jordbærtærte.
      Du kan jo i princippet udskifte rabarberne i denne opskrift med hvilken som helst frugt/bær. Bagetiden skal så bare tilpasses indtil din valgte frugt/bær er bagt/mør. Jeg vil tro, at ca. 15 min vil passe til jordbær.
      God bage fornøjelse.
      Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!