Sund Daddel kage med Chokolade & Nødder

Jeg ved godt at jeg sagde, at jeg ville bage min sunde brownie næst gang jeg skulle læse til eksamen. Jeg må desværre “skuffe” og fortælle, at jeg “kom til” at bage denne sunde daddel kage med chokolade og nødder i stedet. Den er, lige som den sunde brownie, både sukker-fri, gluten-fri og mælke-fri.

Da jeg tog billede af kagen, kom jeg til at smage på den igen og igen og pludselige var der ikke meget kage tilbage. Derfor måtte jeg hurtigt bage en kage til, da jeg havde lover min studie gruppe kage. Kan herefter meddele, at den forsvandt lige så hurtigt som den her hjemme.
Sund daddelkage med chokolade og nødderSund Daddel kage med Chokolade & Nødder  – Ø18cm form – 6-8 pers
150 g mørk chokolade
150 g nødder – mandel/hassel/cashew/pistacie – de nødder du har hjemme
150 g dadler – uden sten
5o g smeltet kokosolie eller smør *
1 stk appelsin – saft (75 g = 3/4 dl) og skal deraf
2 æg
et drys salt
evt chokolade + appelsin til pynt

* kan erstattes af æblemos

Fremgangsmåde
Hak chokoladen, 50 dadlerne og 50 g nødder groft og kom det i en skål.
Blend herefter de sidste 100 g nødder til fint mel og bland det i skålen.
Riv skallen af appelsinen og stil halvdelen til side. Den anden halvdel kommes i skålen.
Pres saften fra appelsinen, kom 75 g (3/4 dl) i en blender/mini hakker og blend det sammen med de sidste 100 g dadler, æggene og olien/smeltet smør, til en lind masse. Bland det samen med de øvrige ingredienser i skålen.
Kom dejen i en bagepapirs foret eller smurt form.
Making daddelkageBag kagen ved 180˚C i ca 25 min. Kagen skal være klæg som en brownie.

Lad kagen afkøle og pynt med appelsin roser, appelsinskal og revet chokolade.
Sund daddelkageNyd nu kagen med god samvittighed og husk at den kun er sund når den nydes med måde.
Sund daddelkage, glutenfri og sukkerfriInspirationskilde: Søndag & min Sunde Brownie med Banan, Kokos og Nødder

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Det "sunde" alternativ, Glutenfri, Kager og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

35 svar til Sund Daddel kage med Chokolade & Nødder

  1. Randi skriver:

    Mums, den lyder liiiige som min smag. Den flywer jeg straks på.
    Har ALTID disse ingredienser i huset.

  2. asdo1988 skriver:

    Hvor ser den bare god ud! Skal helt sikkert prøves, i weekenden måske 🙂

  3. Jette Birke Nielsen skriver:

    Den lyder da for sundt, den må jeg prøve – ser dæleme lækker ud 🙂

    Knus fra din mor <3

  4. A + K = ♥ skriver:

    Wauw, den ser bare god, svampet og lækker ud.

    – Anne

  5. Annette skriver:

    Kan den laves uden appelsin?:0) Har nemlig det hele herhjemme, men ingen appelsin:0/

  6. Annette skriver:

    Mums siger jeg bare:0)) tak for opskriften:0))

  7. Avi Harper skriver:

    Venter spændt på den mens den bager;)

  8. Cille skriver:

    Den smagte fantastisk- især lun lige fra ovnen

  9. Sodabeh skriver:

    Hvordan skræller man appelsinskalden så de snore på den måde som billedet?

  10. Pingback: Dadelkage med chokolade og appelsin - Sundhed og BalanceSundhed og Balance -

  11. Iben stuhr Rasmussen skriver:

    Kan man bruge tørrede dadler?

  12. Lonnie skriver:

    Hvad kan man bruge i stedet for nødder

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Lonnie,
      De 100 g nødder du maler til nødemel kan erstattes med en maden mel. Of de 50 g du grov hakker kan helt undlades eler erstattes af chokolade.
      Christina

  13. Lill skriver:

    Kan kagen fryses?

  14. Marianne Trolle skriver:

    Lyder godt den må jeg prøve

  15. LeneS skriver:

    Hej!
    Er det korrekt at det er smeltet kokosolie eller smør * der kan erstattes af æblemos? Det er der du har sat * stjernen! Men jeg forestiller mig at det er sadlerne du mener der kan erstattes af det!?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Lene,
      Ja det er korrekt at det er den smeltede smør/kokosolie der kan erstattes af æblemos 🙂 Det er for at kagen ikke bliver for “tør” nu hvor fedtstoffet udelades.
      God bagning
      Christina

  16. Emilie skriver:

    Har du en guide til, hvordan man laver appelsinroser og de fine skaller, du har liggende ovenpå kagen? 🙂

    Mvh Emilie

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Emilie,
      Nej jeg har desværre ikke en guide til dette.
      Skallerne/strimlerne er laver med et juliennejern og roserne er en tynd skive appensin, der er skåret ind til midten et sted, og rullet sammen.
      Christina

  17. Therese skriver:

    Så fantastisk dejlig kage. Jeg havde intet kokosolie og havde ikke lyst til at bruge alm. smør for det hele, så inspireret af din * om æblemos, brugte jeg resten af en halv banan, jeg havde liggende. Det gjorde ikke kagen dårligere, hvis man er vild med banankage, så prøv det 😀

  18. Kirsten callesen skriver:

    Ser lækker ud, skal der ikke bagepulver i ???

Har du en kommentar? Så skriv den her!