Chokolade Cupcakes med Islandsk smørcreme

Endnu en omgang eksamener er overstået og jeg har nu en velfortjent fri-uge. Denne uge skal bla bruges til at få bagt en masse lækre kager, der skal nydes i selskab med gode veninder, familie og ikke mindst kæresten min.

Disse chokolade cupcakes bager jeg utrolig ofte og opdagede til min store overraskelse, at de endnu ikke havde fundet vejen til bloggen – så det er der hermed ændret på.
Chokolade cupcakes med italiensk smørcremeChokolade cupcakes – 10-12 stk
110 g hvedemel
25 g kakaopulver
135 g sukker
1 ½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
1 stang vanilje – eller 1 spsk vaniljesukker
45 g blød lurpak smør
1 ¼ dl sødmælk
1 stk æg

Chokolade smørcreme, også kendt som Islandsk smørcreme
4 past. æggeblommer (ca. 60 g)
65 g flormelis
100 g blød lurpak smør
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåder
Cupcakes
Pisk mel, kakaopulver, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og smør sammen for lav hastighed, til alt er god blandet og sandet i konsistensen.
Pisk mælk og æg let sammen og hæld langsomt halvdelen i melblandingen. Pisk indtil at er godt blandet og tilsæt så resten af mælke blandingen. Fortsæt med at piske endnu et par minutter til dejen er jævn. Pisk ikke for længe.
Fordel dejen i formene (Det kan se ud af lidt, men de hæver godt op. Så fald ikke for fristelsen at kom for meget dej i formene)
Bag dem ved 170˚C i 20-25 min.
Making chokolade cupcakesIslandsk smørcreme
Æggeblommer og flormelis piskes godt sammen til det er hvidt og luftig.
Smelt og afkøl chokoladen. Kom smørklatter i æggemassen mens du røre (dette er nemt hvis du bruger en røre maskine) Sørg for at smørret er godt blandet sammen med æggemassen. Tilsæt så den smeltede chokolade mens der røres godt.
Making Islandsk smørcremeKom nu smørcremen på de kolde cupcakes og pynt evt med blomster.
Chokolade cupcakesNyd kagerne med dem du holder af.
Chokolade cupcakesChristina

Dette indlæg blev udgivet i Cupcakes / Muffins og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

10 svar til Chokolade Cupcakes med Islandsk smørcreme

  1. Karen Dora Svenstrup skriver:

    Hvor ser det lækkert ud :-):-)
    Knus fra din mormor

  2. Jette skriver:

    Hej, Kan chokolade smørcremen farves med pastafarve tror du??

  3. Rikke skriver:

    Hej
    Hvor lang tid i forvejen kan man lave den smørcreme?? Er det samme holdbarhed med frosting med flødeost??

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Rikke,
      Jeg kan anbefale dig at lave smørcremen og anvende den med det samme. Når den så er på cupcakes, så kan de holde sig på køl i flere dage.
      Laver du den i forvejen og opbevare den på køl, stivner den og er umulig at sprøjte ud. Dette gælder for alle smørcremer.
      Jeg har dog før kølet en smørcreme lidt ned på køl inden jeg kom den på kagerne, da de blev lidt for flydende/varm.. men ikke for længe.
      Håber det var svar nok?
      Christina

  4. Tina skriver:

    Hej Christina

    Jeg overvejer at lave kagerne til vores drenges barnedåb, men kan ikke stå med det på selve dagen. Kan jeg bage kagerne i forvejen og så fryse dem ned, tage dem om lørdagen, pynte dem med smørcremen og så sætte dem på køl til dagen efter eller bliver de kedelige?

    Hilsen Tina

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Tina,
      Du kan uden problemer nedfryse kagerne og så pynte dem dagen før. Bare tag dem fra køl ca en halv time inden de skal spises, så er smørcremen bedre.
      Håber i får en dejlig fest.
      Christina

  5. Maria skriver:

    Bliver smørcremen hel stiv ?? Skal tylle roser på en kage og er på jagt efter en choko smørcrem for kan ikke li alm smørcrem 🙂

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Maria,
      Jeg ved ikke om denne smørcreme bliver stiv nok til at du kan tylle roser? Er det fordi du ikke er så vild med smørcreme kan du evt anvende en chokoladecreme som denne.
      God fornøjelse
      Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!