Tiramisu – En italiensk klassiker

Denne utrolige dejlige dessert var på menuen til nytårsaften 2013, og da kæresten min faldt pladask for den, har den allerede på menuen igen.

Der findes rigtig mange opskrifter på tiramisu og jeg er sikker på at de alle er rigtig gode. Som jeg ser det, så handler det om, at finde de smags nuancer DU kan lide.
Ud fra denne “grundopskrift” kan du selv smags sammensætte den som du kan lide det.

Jeg har her valgt at komme vanilje i min tiramisu-creme. Nogle kommer også/eller reven appelsin skal i, stiftpiskede æggehvider og/eller flødeskum.

Der bliver også anvendt forskellige likører og alkoholer til denne dessert og igen kan du vælge den du ønsker/bedst kan li/den du har hjemme. Jeg har endda set opskrifter med rom, cognac eller portvin.

Hvilken opskrift der er den originale, tror jeg aldrig vi finder ud af, da enhver Italiensk familie vil påstå at nettop deres familie opskrift er den originale?
Tiramisu en italiensk klassikerTiramisu – 6-8 personer
250 g mascarpone
2 past. æggeblommer – (ca 30 g)
50 g sukker
1 stang vanilje

ca 100 g Saviordi kager / ladyfingers

1 dl stærk kold kaffe
1/2 dl kaffe likør/ Amaretto/ Marsala/ Cointreau – jeg bruger Cointreau

kakaopulver til pynt

Fremgangsmåde
Bland den kolde kaffe med din valgte likør/ vin/ spiritus.
Pisk sukker, vanilje og æggeblommer til det er hvidt, let og luftig – det tager gerne 5-7 min. Vend æggesnapsen i mascarponen lidt af gangen. På den måde undgår du klumper.
Making cremen til tiramisuI et fad ca 15 x 20cm smøres lidt creme i bunden. Dyp nu saviordi kagerne i den kolde kaffeblanding – hvor meget kaffen kagerne suger er en smags sag. Jeg foretrækker at de ikke bliver alt for bløde, der må stadig gerne være bid i – de skal nok blive bløde mens kagen sætter sig.
Kagerne fordeles ovenpå cremen og derefter fordeles halvdelen af den resterende creme ovenpå. Genetag med endnu et lag Saviordi kager og creme.
Samle tiramisuOpbevar desserten på køl så længe som muligt og gerne til dagen efter.
Lige inden den serveres drysses der med kakaopulver.
TiramisuTiramisuChristina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Tiramisu – En italiensk klassiker

  1. Hacer skriver:

    Tak for en god opskrift. Er virkelig god i smagen.

Har du en kommentar? Så skriv den her!