Rabarber sirup med et twist

Jeg er blevet stor fan af at lave min egen sirup og har ofte en stående i mit køleskab. Det er vidunderligt tilfredsstillende, at lave en kølig sommer-drik eller en sirup-kaffe-latte af din egen hjemmelavet sirup.

Denne gang blev det til en rabarber sirup, da jeg har masser af rabarber i min fryser for tiden (tak mormor).

Ønsker du en mere intens rød farve, vælg da kun de helt røde stængler, jordbærrabarber eller vinrabarber.
Rabarber sirupRabarber sirup –  5 dl
500 g rabarber
1 dl vand
400-500 g sukker (100 g pr dl rabarber-vand)

Twist med vanilje
1 vaniljestang, vaniljekorn + stang. Tilsættes sammen med sukkeret.

Twist med citron
Saften fra 1/2 citron. Tilsættes sammen med sukkeret.

Twist med ingefær
30 g ingefær skrælles og skæres i små stykker. Kog den sammen med rabarberne.

Twist med lakrids
1 spsk lakridspulver udrøres i lidt vand og tilsættes sammen med sukkeret.
Eller
Knus en lakridsrod og kog den sammen med rabarberne.

Fremgangsmåde
Kom rabarber, vand og evt. “et twist” i en gryde og kog det i 20-30 min. Hvis det skummer, tager du det fra med en ske.
Rabarber-vandet sigtes fra gennem et klæde. Lad det stå og dryppe af i en time eller natten over. (De tørre rabarbetråde kan du blande i en smoothie eller i din morgen yoghurt)
Kom rabarber-vandet, sukkeret og og evt. “et twist” i en ren gryde og kog det indtil sukkeret er opløst. Det tager gerne ca 10 min. alt afhængig af hvor tyk du ønsker din sirup.

Kom siruppen i et klargjort glas og opbevar det på køl i 1-2 mdr
Making rabarber sirupDu kan anvende din sirup til/på
– Hæld den over en kugle vaniljeis.
– På din yoghurt/skyr sammen med frisk frugt og müsli til morgenmad eller som dessert.
– Som sødemiddel i din te (evt som icedtea)
– Bland det op med iskold vand/danskvand og ny det i solen (se billedet i toppen af indlægget)
Pandekager
– Som smagsgiver til dine kys/marengs.
– Kom den i din lemonade og nyd en rabarber-lemonade.
– Kør den på en is maskine og du har den lækreste sorbet.
Kom den på dine kagebunde, som ekstra smag og fugt.
– Kun fantasien sætter grænser.
RabarbersirupChristina

Dette indlæg blev udgivet i Drikkevarer, Tilbehør og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Rabarber sirup med et twist

  1. Randi skriver:

    Hej Christina.
    Din rababersirup lyder rigtig lækker.
    Mon man kunne lave denne sirup af en pose frosne blandede skovbær i stedet for rababerne?.
    Kh. Randi

  2. Pingback: Rabarberkompot | Kager til kaffen

  3. Pia skriver:

    Jeg elsker sirup, har dog ikke prøvet rabarber-sirup, så det skal prøves.
    Har du mod på det, skulle du prøve mælkebøtte sirup… naaaaaaam

    • kager til kaffen skriver:

      Do it, prøv det…… Du vil ikke fortryde :)
      mælkebøtte sirup…. hmm det har jeg aldrig hørt om? Det må jeg helt sikkert prøve af i løbet af sommeren, tak :)
      Christina

  4. Pingback: Brownie Sundae med Rabarber sorbet | Kager til kaffen

  5. Bjørn Hirshals skriver:

    Fine ideer til anvendelse af rabarbersirup….tak! Jeg har opbevaret siruppen i mindst et år, uden at den er forringet hverken i smag eller farve. Evt kan lidt atamon tilsættes, hvis man da ikke er modstander af alle tilsætningsstoffer….

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Bjørn,
      Jeg er kun glad for, at kunne inspirere :) Det er rigtigt, at siruppen kan opbevares i årevis, da sukkeret (og evt lidt atamon) konservere siruppen. Det eneste man kan opleve ved den lange opbevaring er, at det kan risikere at danne sukkerkrystaller. Men smagen fejler bestemt intet.
      Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!