Melt-In-Your-Mouth Chocolate Cake

I sidste uge var kæresten min alene hjemme, mens jeg var i Jylland og lockout-babysitte. Da jeg vidste, at han skulle sidde med lektier hele ugen ville jeg lige forkæle ham lidt og derfor bagte jeg denne lille chokoladekage til ham.
ChokoladekagenDenne kage har en lang historie og mange af jer kender sikkert allerede en eller anden version af den. Kagen hedder “Nathalie’s melt-in-your-mouth chocolate cake” og kommer fra bogen  “I Want Chocolate” af Trish Deseine. Her i Danmark har Anne au Chocolat gjort den berømt med sin version, bedre kendt som “chokoladeballaden.

Her vil jeg også forsøge mig med min version af denne famøse og super lækre kage.

Chokoladekage til en Ø16cm kage
120 g god mørk chokolade
120 g lurpak smør
135 g brunfarin
3 æg
3/4 spsk mel, (kan undværes til en glutenfri udgave)
1-4 tsk frysetørret kirsebær pulver
50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde
Smelt det mørke chokolade og smørret over vandbad og tilsæt sukkeret. Rør med piskeris æggene let sammen, og tilsæt et af gangen, rør godt imellem hver. Sigt mel og kirsebær pulver ned til kagedejen og rør godt.
Kom kagedejen i en smurt form og drys den hvide chokolade i, prik dem evt under overfladen med en ske (jeg kom chokoladen i før jeg kom dejen i formen og det faldt desværre til bunden).
Making MIYMCCBag den ved 190˚C i 15-20min.
Lade kagen dampe af og opbevar den på køl til dagen efter. Kagen her, SKAL nemlig bages dagen før den skal nydes. Og jeg kan anbefale at den nydes køleskabskold.

Chokolade ganach
50 g mørk chokolade
50 g fløde

Fremgangsmåde
Varm fløden op til koge punktet og hæld dem oven chokoladen. Vent fem sek og rør så indtil du har en homogen ganach. Lad den køle og hæld den over chokoladekagen. Lad den stivne let på køl inden du pynter med frugten, så sidder det nemmere fast. Her har jeg brugt de let syrlige ananas kirsebær, der passer perfekt til den søde chokolade kage.
MINYCCServer kagen, køleskabs kold, til vaniljeis, flødeskum, creme fraiche, frisk frugt eller hvad du nu lyster.
chokoladekageChristina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Glutenfri, Kager og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Melt-In-Your-Mouth Chocolate Cake

 1. mette skriver:

  Søde Christina hvordan kan man bo sammen med dig uden at blive delle fed?Der må skulle masser af motion til med alle de lækre kager:)
  KH Mette

 2. Susann Romy skriver:

  Wow, den ser godt ud! Kan mærke den smelte på tungen! Jeg tror jeg tog lige 5 kg på 😉

 3. freddy skriver:

  hvis man nu ruller den hvide chokolade i flormelis inden det kommer i kagen, falder det ikke til bund, men ligger sig fint rundt i kagen.. ser pisse godt ud når man skære et stykke,.. tak for opskrift

 4. Maria Winther skriver:

  Er det nødvendigt med det frysetørret kirsebær pulver? eller er der erstatninger?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *