Hvidt (chokolade) er guld

Til næste år relancere Anthon Berg den klassiske Guldæske, og i den forbindelse var jeg så heldig at blive inviteret til en chokolade-workshop sammen med seks andre virkelige søde madbloggere.

Efter en varm velkomst af chef chocolatier Jesper Rahbek blev vi slupper løs i det store chokolade køkken/legeplads, hvor vi kunne boltre os i store mængder tempereret chokolade og alt i sødt, surt og salt.

Vi skulle hver især skulle give et bud på “det nye stykke hvide chokolade” til Guldæsken, der så dagen lys første gang i 1930. Vi havde stort set frie hænder til at udfolde vores kreativitet, dog var der nogle få krav, stykket skulle overtrækkes med hvid chokolade, fyldet måtte ikke være flydende, det skulle helst passe “nogenlunde” til Guldæsken og vi havde 3 timer…. go….
Hvid chokoladeEfter en masse hyggelig udveksling af ideer og tusindvis af fif og tricks fra Jesper, blev tusind kogt ned til syv.

Alle vores “opskrifter” var en sjat her og et drys der, indtil vi pludselig stod med hver vores lille stykke konfekt klar til den hvide chokolade overtræk.

Her kan du se alle vores bidrag.
Alles bidragDet var en aften med stor kreativitet med alt fra mandel nougat med hvid chokolade, crunchy karamel og lakridsgranulat til feuilletinesbund med jordbær/balsamico ganach. Derudover var der varianter med havtorn/lakrids/salmiak, grønthe/marcipan/hindbær, citrus/kokos, appelsin/ingefær/karamel og tilsidst og ikke mindst, mit bud (se opskrift herunder).

Nu må vi se om Jesper blev inspireret af vores spontane ideer til det nye stykke hvide chokolade i Guldæsken anno 2014.

“Opskrift” til den jeg fik lavet
Marcipan
Saften fra, og Amarena kirsebær
Indkogt champagne
Hvid chokolade
Mørk chokolade
Frysetørret kirsebærpulver
Pufsukker

Kom marcipan, saften fra Amarena kirsebær, champagne og smeltet hvid chokolade i en skål og bland det til en homogen masse. Stil det på køl en times tid. Tril kugler af marcipan massen omkring et Amarena kirsebær.

Dyb stykkerne i mørk chokolade og når det har sat sig, overtræk med hvid chokolade. Mens chokolades stadig er våd pyntes stykkerne med frysetørret kirsebærpulver samt pufsukker (der skal symbolisere boblerene i champagnen)
Mit budDet hele fandt sted hos A Xoco, der er en del af Anthon Berg, der er en del af Toms. For mig personligt var det en meget stor oplevelse at arbejde med nettop denne chokolade, da det er en meget fin og eksklusiv chokolade. Kort fortalt, så bakkefermenteres kakaobønnerne og det gør at den får en meget unik og rund smag. Derudover er bønnerne bæredygtige og kan spores tilbage til den specifikke kakaofarm i Ghana. Alt dette betyder en helt igennem fantastisk chokolade. Du kan læse meget mere om det HER.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Konfekt / Slik, På Kage oplevelse og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Hvidt (chokolade) er guld

  1. Marianne Ravnsbæk skriver:

    Ser lækkert ud 🙂

  2. Susann Romy skriver:

    Hvor er de fine! Hvid chokolade og marcipan lyder som en skøn blanding!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *