Lemon Curd Meringuée Cake

Denne kage er efterhånden blevet til en påske/forårs tradition hjemme hos os. Jeg bagte denne kage første gang for et par år siden og har lavet den en del gange sidenhen.

Den syrlige smag fra Lemon curden er perfekt sammen med den søde marengs.
En ægte forårs klassiker.
lemon curd cakeSponge Cake med Citron
Se opskrift og fremgangsmåde HER

Til kagen i dette indlæg er der anvendt Victoria Sponge Cake, dog vil jeg anbefale “alm” Sponge Cake. Da den er lettere og mere porøs i krummen, hvilket jeg syntes passer bedre sammen med lemon curden og marengsen. Denne lethed gør kagen mere forårs agtig.

Simpel syrup – Citron
1 citron, saften deraf
100 g sukker

Kom citronsaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Når alt sukkeret er opløst tages det af blusset og hældes i et klargjort glas. Det opbevares på køl i op til en mdr. Jeg brugte dog det hele i min kage.

Lemon Curd
Se opskrift og fremgangsmåde HER

Italiensk Marengs
3 bøtter past. æggehvider
200 g sukker
1 dl vand

Kom sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup.
Imens piskes æggehviderne til der dannes toppe. Hæld nu den kogende sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af, det tager ca. 10-15 min. Kom marengsen i en sprøjtepose.
Italiensk marengs.

Sådan samler du kagen
Del kagen i tre og kom første bund på et kagefad. Pensel “simpel syrup” på og fordel 3-5 spsk lemon curd på bunden. Kom den anden bund ovenpå. Gentag processen og slut af med den tredje og sidste bund.
Sådan samles kagen Sprøjt/fordel italiensk marengs på kagen og flamber kagen med en brænder.

Tip
Du kan med fordel fordele lidt pisket flødeskum ovenpå lemon curden i mellem hvert lag, det giver en lækker cremet fornemmelse.
Lemoncurdcake2Lemon curd cake3Lemon curd cake 4God påske fra mig til jer

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Kager, Tilbehør og tagget , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

18 Responses to Lemon Curd Meringuée Cake

 1. Nanna skriver:

  Åhh jeg tror jeg vil elske denne kage 🙂 Den må jeg gemme og prøve snarest. God påske 😀

 2. Camilla skriver:

  Uh, den ser SKØN ud! Den MÅ prøves 🙂

 3. Pihl skriver:

  Hej så er jeg igang med ar prøve din kage, spong kagen synes jeg var lidt svært at få delt i bare 3 stk. men mon ikke jeg blot skal øve mig lidt 🙂

  • kager til kaffen skriver:

   Hej Pihl,
   Jo, det er med at holde tungen lige i munden når en kage skal deles i flere lag. Det bliver heldigvis meget nemmere når du har gjort det et par gange. Jeg bruger en brødkniv, så syntes jeg det er nemmere. Kniven gør alt arbejdet, du skal blot skære lige.
   Nu er det er bare med at få bagt en masse, så du kan “øve” dig 🙂
   Christina

 4. Elenam skriver:

  Hej. Kan man sætte kagen i oven i stedet for at bruge en brænder?

  Hilsen Elena

 5. Pingback: Rabarber sirup med et twist | Kager til kaffen

 6. Pernille skriver:

  Hej, den ser så lækker ud og jeg glæder mig til at jeg skal lave den til påske 😀
  Kan man lave hele kagen i forvejen eller skal man vente med marengsen til selve dagen?

  Med venlig hilsen Pernille

 7. Frank skriver:

  hej.. vil lige være sikker… skal der også de 2 citroner i dejen der er foreslået under smagsvariationer 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Frank,
   Der skal ikke citron i sponge cake dejen, dette er blot en ide til en smagsvariation. Til denne kage ville jeg ikke komme det i, da der jo skal citron (sirup og lemon curd) mellem kage-lagene.
   God Påske
   Christina

 8. Simone skriver:

  mht marenges, når der står tre bøtter, er det så tre bægre eller tre pakker? – ergo, hvor mange hvider mener du? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *