Chokoladeboller

Hurra for chokoladeboller og varm chokolade på en iskold, hvad der skulle være en forårs, dag.

Udenfor er der sne, blæst og kulde (brrr), heldigvis findes der ikke noget bedre end at krybe under tæppet med en lun chokoladebolle og en kop dampende varm chokolade.
Chokoladeboller,Chokoladeboller – 12 stk.
50 g gær
2 1/2 dl kærnemælk (alm mælk kan også bruges)
1 tsk salt
50 g sukker
450-600 g mel
1 dl olie
2 æg
150 g chokolade, hakket (jeg brugte en blanding af mørk, lys og hvid chokolade)

Fremgangsmåde
Lun mælken til den er lillefinger varm og opløs gæren deri. Bland 450 g mel, sukker og salt og kom det i mælken rør let og tilsæt tilsidst olien og æggene. Er dejen for klisteret tilsæt da det sidste mel, lidt ad gangen.
Nu skal dejen æltes i ca. 8 min. det er nemmest hvis du har en køkkenmaskine.
Tilsæt hakket chokolade og ælt det hurtigt ind i dejen. Dejen må endelig ikke æltes for længe, da chokoladen ellers smelter i den lune dej.
Lad dejen hvile i 20 min. og form derefter bollerne.
BolledejenLad bollerne hvile i yderligere 30 min. Pensel dem med mælk eller æg.
Bag chokoladebollerne ved 210˚C i ca. 14 min.

Server bollerne med iskold smør og en god kop kaffe, te eller en kop varm chokolade.
ChokoladebollerChristina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje og tagget , . Bogmærk permalinket.

13 svar til Chokoladeboller

  1. Trine skriver:

    De ser rigtig gode ud 🙂
    Perfekt til lidt smør og kakao.

  2. Stine skriver:

    De er sørme’ gode! Prøvede dem her i aften 😀
    Bofællen var enig 😀

  3. nilo skriver:

    Kan man bruge tørgær?

  4. Stine skriver:

    Det er vildt gode, og fantastisk nem og god opskrift. Kun ros! Kan det passe at de alt efter ovn ikke skal have så lang tid igen? For synes hurtigt mine tager farve.

  5. Mikkel Ramm skriver:

    er det almindelig ovn eller varmluft ovn?

  6. Mia skriver:

    Hvilken olie bruger du? 🙂

Har du en kommentar? Så skriv den her!