Den bedste Banankage nogensinde!

Brune og overmodne bananer – Intet problem!
Herhjemme er vi ret så glade for overmodne bananer, vi har nemlig en masse fantastiske ideer til hvad vi skal gøre ved dem.

En af disse fantastiske anvendelsesmuligheder er denne fantastiske, lækre og svampede banankage.
Hvis vi ikke bage denne banankage, bruger vi de meget modne bananer til bananpandekager med havregryn, bananpandekager, bananbrød, i havregrøds klatkager, i smoothies (i frossen tilstand), som søde middel i øllebrød eller i min sundere udgave af en brownie.

Børnene kan også nemt være med til denne kage. De kan mose bananerne, afveje ingredienserne, blande dejen og komme dejen i formen.Vi bager ofte denne kage og kommer dejen i muffinsforme. Det er en af bage aktiviteterne mine børn holder allermest af. Det kræver lidt tålmodighed, som forældre, at se på – men de små hygger sig 🙂 Det kan du bla. se en lille video af på min instagram profil.

Svampet Banankage
Author: Christina
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10-15
Dette er seriøst den mest svampede banankage jeg nogensinde har smagt. Prøv selv at smage efter!
Ingredients
  • Banankage – 1 rugbrødsform a 1 1/2 – 2 ltr
  • 4 bananer
  • 2 stk æg
  • 100 g brun farin
  • 2 stk vaniljesukker
  • 100 g olie
  • 200 g mel
  • 1 Tak bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • [br]
  • 1 ekstra banan til pynt
  • [br]
  • Du kan med fordel komme lidt hakket chokolade og/eller valnødder i kagedejen
Instructions
  1. Mos bananerne og kom dem i en skål.
  2. Tilsæt æggene, farin, vaniljesukker og olie, og pisk let med et piskeris indtil det er blandet.
  3. Bland mel, bagepulver, natron, salt og kardemomme og pisk det sammen med det andet.
  4. Kom dejen i en klargjort form.
  5. Skær den sidste banen på langs og kom den oven på dejen.
  6. Bag kagen ved 175°C (i alm ovn) i ca 50-60 min, alt afhængig af din ovn. Mærk altid efter om kagen er bagt ved at stikke en pind/kniv eller andet ned i kagen. Kommer der ud ren, er kagen færdig.
  7. Lad den køle ca 10 inden du tager kagen ud af formen.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Kager. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Den bedste Banankage nogensinde!

  1. Randi skriver:

    Hvor ER de to små bagere da dygtige ?, og det meste af dejen kommer da i formene ??.

    NB: jeg fryser masser af modne bananer i skiver, og så er de suuuuper goe til is.
    Jeg blender frosset banan med min fantastiske Bamix med multikniven og så med hva jeg har:
    feks en fed yoghurt og lidt flydende Stevia, , eller sojamælk, eller alm mælk eller,,,,

    Ka også tilsættes kakao pulver omm. Nogle gange kommer jeg også lidt frosset avocado ved.
    Det bliver en lækker soft ice. Ka evt serveres med rosiner (som har lagt længe i Amaretto/Brandy).
    Eller drys med hakkede valnødder, revet chokolade, små friske bær, kold jordbær eller karamel, chokolade sovs + gerne lidt crunchy,,,,,, remsen er lang, men prøv selv, det er mums !

    Jo mere væske, jo tyndere soft ice,,,,ja hvis AL for meget bliver det jo til smoothie.
    Det er min dessert flere gange om ugen ??. Sorry min lange kommentar, men måtte lige dele med Jer nu hvor sommeren “raser” i DK. Fortsat go søndag til hele familien. Knuz Randi

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Randi,
      Tak jeg er også mega stolt af mine to små bagere, og du kan tro vi hygger når vi bager.
      Ja da, at blende til en is. Hvilken fantastisk god ide, mange tak 🙂
      Det må vi da snart gøre, her i den danske sommer varme (hvor er der bare fantastisk med alt den sol).
      Og du har jo også tænkt på drys til både børn og især de voksne 😉 Jeg er ihvertfald solgt.
      God weekend til jer også.
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *