At bage sammen med børn er…

At bage sammen med dine børn er…

 • en fantastiske oplevelse
 • en rodet affære
 • en god måde at lave noget sammen
 • en hygge stund
 • at sætte din tålmodighed på prøve!
 •  en leg hvor dine børns færdigheder udfordres (alt afhængig af alder)
  • hos de små er det fin motorikken
  • hos de lidt større er det læse og regne færdighederne der øves
 • udfordrede for alle involverede
 • .. ja, udfyld selv med den sætning du mangler

Herunder kan du se et billede fra den første gang vi sådan rigtig bagte sammen. Her er de 2 år og 4 mdr.At bage med børn er, for mig, den mest fantastiske oplevelse.
Det hele startede da mine tvillinger var halvandet år gamle, det var jul og vi skulle julebage, sammen med nogle af mine veninder og vores børn.
Her opdagede jeg hurtigt, at komme kokos på havregrynskugler var et hit og noget de var rigtig gode til. Jeg trillede kuglerne og kom dem i en lille skål med kokos, og wupit var det kokos på. De lærte hurtigt at få kuglen til at trille rundt i skålen.

Herefter fik jeg desværre ikke bagt så meget, eller det vil sige… vi bagte faktisk en hel del blå, lyserøde og andre farverige kager, men de nåede bare aldrig ud på bloggen, da jeg ikke følte de var “pæne” nok til at være blog materiale. Det gjorde mig faktisk rigtig ked af det, da jeg jo elsker at dele ud af mine opskrifter, ideer og erfaringer til jer.

En dag (da tvillingerne var 2 år og 4 mdr – meget præcis – men jeg har nemlig billeder af det) følte jeg det var tid til, at de var mere aktiv med end blot at bestemme farven af vores kage og se på hvad mor gjorde, selvom jeg beskrev i detaljer og forklarede hvad jeg gjorde.
Det var på en gang den mest fantastiske og den værste oplevelse. Der var mel, sukker og dej o v e r a l t. De kom ikke lige meget dej i alle muffinsforme, hvis dejen da overhovedet kom ned i formene! Min bage-perfektionisme blev i den grad sat på prøve og jeg måtte hurtigt gøre op med mig selv hvilken bage-mor jeg ville være – efter at have brugt kluden lidt for flittig og forstyret dem i deres bagning.

Jeg besluttede mig for at, rod, dej over alt og uens kager var en del af “gamet”, jeg måtte bide det i mig og sætte mig på mine hænder for ikke at over tage styringen alt for meget. At vejlede og fortælle at “så nu er den form da vist fyldt” og “se lige denne form, den er da stadig sulten” og “hvor er du dygtig” og “pyt, det kan vi vaske af bagefter” og ligende sætninger var vejen frem.

Først nu, hvor tvillingerne snart bliver 4 år, opdagede jeg, at jeg gerne ville dele mine erfaringer med jer, derude på den anden side af skærmen.  Derfor har båden bloggen og især min instagram profil har taget en drejning.
Jeg bage med mine børn og vi elsker det. Jeg vil forsøge at komme med tips og en masse beskrivende billeder af hvad børn (i omkring 4 års alderen +/- et par år) kan udretter i køkkenet.
Jeg elsker at kombinere mine to ynglings beskæftigelser, nemlig at hygge med mine børn og at bage.
Så mit råd til dig, der gerne vil bage med dine børn er, at tage en dyb indånding, giv slip på kontrol-freaken, og nyd de små øjeblikke – hvor dej-klistrede de end er (det bliver mindre med tiden) 🙂

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *