Banan brød med Valnødder og Chokolade

To overmodne bananer i min frugtskål og en lyst til lidt sødt resulterede i dette lækre, saftige og smagsrige banan brød. Hvorfor det hedder banan brød og ikke kage skyldes, i følge de kloge kagekoner rund omkring i den store verden, mindre sukker, mindre fedtstof og måden hvorpå dejen laves. Uanset hvad, så smager det fantastisk.
banan brødBanana Bread – 1 stk i en rugbrødsform

2 store bananer, eller 3 små
220 g mel
100 g sukker
175 g brunfarin
1 spsk vaniljesukker
1 1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
80 g kærnemælk
100 g olie
100 g æblepure, kan erstattes af olie
2 stk æg
75 g hele valnødder
75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
Sigt mel, sukker, brunfarin, vaniljesukker, natron, salt og kardemomme i en en skål. Pisk let kærnemælk, olie, æblepure og æg i en anden skål. Mos banerne med en gaffel og bland det med “det våde”, inden det hele blandes med “det tørrer”. Vend valnødder og chokolade i dejen.
making banana breadKom dejen i en klargjort form og bag den ved 175˚C i 50-60min.
banan brødMmm smager fantastisk…
banan brød, hapsInspirationskilde: Yourcupofcake

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Det "sunde" alternativ, Kager og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Banan brød med Valnødder og Chokolade

  1. Det brød kender jeg, det smager godt 🙂 Knus fra din mor

  2. Marianne skriver:

    Denne så kjempegod ut! Har skrevet ned oppskriften og skal prøve den på søndag da det er farsdag hvor jeg bor. 🙂

  3. Hafdis skriver:

    Dette bananbrød smager fantastisk! Jeg brugte vindruekerneolie.

Har du en kommentar? Så skriv den her!