Havregryns klatkager til store og små

Disse klatkager blev til i da tvillingerne var noget mindre og det der grød noget var knap så spændende, især når mor og far hjalp til. Senere, da eftermiddagsflasken blev udskiftet med alm mad, var det ofte disse klatkager de fik serveret.

Vi spiser dem stadig ofte i weekenderne, istedet for amerikanske pandekager eller bananpandekager, da de er super nemme, at lave og så mætter de rigtig længe.Havregrøds klatkagerHavregryns klatkager – ca 8-10 stk
1 portion tyk havregrød – hvilket svare til ca 3,5 dl eller 300g
1 stk banan/æble/pære
1 stk æg
2 spsk smeltet smør/olie
1 tsk bagepulver
evt 1 tsk vaniljepulver eller kanel

Havregrød 
2 dl havregryn
3 dl vand

Fremgangsmåde
Havregrød
Kom havregryn og vand i en i mikroovnsegnet beholder og giv det 1 1/2 minut ved 850W.
Eller lav den i en gryde. Grøden skal være meget tyk.
Lad grøden afløle til stue temperatur.

Klatkager
Rør havregrøden blød. Mos bananen eller riv æblet/pæren på det grove rivejern.
Kom din valgte frugt, æg og smør/olie i skålen med havregrøden og rør til alt er godt blandet. Tilsæt bagepulver og evt vanilje eller kanel og bland det hele godt sammen. Lad deje hvile mens du finder og opvarmer en pande.
Steg dine klatkager, ved middeltemperatur, til de er gyldne på begge sider. Brug gerne lidt smør eller olie til den første portion.
making klatkager af havregrødServer klatkagerne lune og gerne med lidt marmelade eller sirup til.
klatkager af havregrødTip
Er din klatkagedej blevet for tynd kan du altid blande lidt ekstra havregryn i.havregrøds klatkager_Christina

__________________________________

Jeg mangler stadig, at hører fra vinderen af sidste give away. Har jeg stadig intet hørt på søndag, så finder jeg en ny vinder.

Dette indlæg blev udgivet i Det "sunde" alternativ, Morgenmad og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Havregryns klatkager til store og små

  1. Pingback: LINKS JEG KAN LIDE | Wewonder

Har du en kommentar? Så skriv den her!