Hyldeblomstsaft

Nu er det være snart sidste chance for at plukke alle de fine hvide hyldeblomster, der pynter i landskabet.

Jeg trillede en tur med banditterne for nogle dage siden (som jeg jo dagligt gør) og mens de sov sødt under hyldetræet, plukkede jeg dens fine blomster.

Jeg lavede en kæmpe portion hyldeblomstsaft og med de fra sigtede rester, bagte jeg en lækker kage (opskrift kommer snarrest).
hyldeblomstsaftHyldeblomstsaft – ca. 2 ltr koncenteret saft
50 hyldeblomst skærme
2 øko citroner
700-1000 g sukker * – afhængig af din søde tand
2 ltr vand
40 g citronsyre eller vinsyre

* Erstat noget af sukkeret med rørsukker, brunfarin, lys eller mørk muscovadosukker for anderledes smagsnuancer.

Fremgangsmåde
Ryst dine hyldeblomster, så evt dyr falder af – det er nok nemmest at gøre mens du plukker.
Klip (eller riv med en gaffel) så meget af de grønne stilke fra og kom blomsterne i en stor skål eller gryde.
Skær skrællen af citronerne med en kartoffelskræller eller en kniv – så det hvide ikke kommer med. Pres herefter saften ud og kom begge dele sammen med blomsterne. Du kan også bruge hele citronen skåret i skiver, jeg syntes bare, at saften bliver meget bittert.
Kog sukker (start med 700-800 g, du kan altid tilsætte mere senere) og vand i en gryde, til sukkeret er opløst. Opløs herefter citronsyre/vinsyre deri, og hæld det over dine hyldeblomster.
Lad det så og hygge sig i dit køleskab i 3-6 dage.

Fra sigt hyldeblomster og citroner og brug det til marmelade eller kage…
Hæld din saft i klargjorte flasker og opbevar dem på køl.
HyldeblomstsaftTIP Du kan med fordel nedfryse noget af saften i isterningbakker, så kan du nyde din saft køligt uden af den bliver fortyndet.
HyldeblomstsaftChristina

Dette indlæg blev udgivet i Drikkevarer og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Hyldeblomstsaft

  1. Pingback: Hyldeblomstkage med Hvid Chokoladecreme | Kager til kaffen

Har du en kommentar? Så skriv den her!