Verdens Bedste Granola Chocolate Chip Cookies

Time flies when you’re having fun!

Siden påske er tiden bare forsvundet. Tiden er gået uden, at jeg opdage det. Måske er det de alt for mange omgange med mavevirus der tog tiden? Ellers også forsvandt den mens jeg indsnusede den euforiserende babyduft mens jeg krammede og kyssede på vores tvillinger, alt i mens mit hjerte blev fyld af en kærlighed jeg ikke anede jeg kunne rumme.

Jeg har dog fået bagt disse cookies og de ER godkendte både af kærestens kolleger og af min mødregruppe. Win win hele vejen rundt når portionen er så stor, at der er nok til alle.
verdens bedste granola cookiesGranola Chocolate Chip Cookies  – 23-25 mellem eller 10-12 store cookies
100 g granola
50 g havregryn
150 g mel
1/2 tsk natron (med top)
1 tsk bagepulver (lige knap)
1 tsk salt
140 g ægte smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
1 tsk vanilje
1 æg
150 g mørk chokolade
150 g tørrede tranebær
15 g frysetørrede bær – kan undlaes

Fremgangsmåde
Bland granola, havregryn, mel, natron, bagepulver og salt i en skål.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vanilje) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet, skrab evt ned fra siderne undervejs.
Tilsæt granola blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Hak chokoladen, og kom det samt tranebær i dejen. Rør det evt i med hånden, da det kun lige skal indarbejdes i dejen.
Kom cookiedejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer (Kan anbefale 36 timer og derover).

Form dejen i kugler. Til mellem str. cookies skal hver kugle veje ca 45 g.  Til store cookies skal de veje ca 85 g. Kom Kuglerne på en bageplade med “slip-let” bagepapir (alm kan også bruges). Kom ikke for mange “cookie bolde” på ad gangen, da de flyder godt ud.
Tryk dem IKKE flade, de flyder selv.
Drys evt med lidt ekstra granola, chokolade eller salt flager.
Making granola cookiesBag dine cookies ved 175˚C, alm ovn, i 15-19 min for mellem og 18-23 min for store cookies. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød.
Lad dem afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.Granola cookiesBagetip
Bagetiden afhænger af hvordan din ovn bager samt hvor “chewy” du ønsker dine cookies.
Jeg vil anbefale at du bager et par cookies, lader dem afkøle, og herefter vurdere bagetiden for de resterende cookies.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Småkager / Cookies og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Verdens Bedste Granola Chocolate Chip Cookies

  1. Dejlige kager og godt du får nusset om dine børn 🙂

  2. Anne-Mette skriver:

    Uhm, de er lige så super lækre, som dine cookies med hvid chokolade og marcipan i. Mums.

Har du en kommentar? Så skriv den her!