Verdens Bedste Marcipan & Hvid Chokolade Cookies

Det er blevet tid til endnu en omgang af “MadbloggerUdfordringen”.  Jeg har tidligere deltaget to gange og har nydt det i fulde drag.

I denne ottende omgang var udfordringen “farver”, og jeg fik tildelt farven HVID.
Jeg blev enig med mig selv om, at disse sprøde og chewie cookies ville blive mit bud.

For andre (helt) hvide kager, se her eller her.

Disse cookies har giver stor begejstring og fået top karakter bland alle jeg, indtil nu, har serveret dem for.

Så skynd dig, at lave en portion og døm selv!
Marcipan & hvid chokolade cookiesVerdens Bedste Marcipan & Hvid Chokolade Cookies  –
23-25 mellem eller 10-12 store cookies

250 g mel
1/2 tsk natron (med top)
1 tsk bagepulver (lige knap)
1 tsk salt
140 g ægte smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
1 tsk vanilje
1 æg
100 g hvid chokolade
125 g marcipan
75 g mandler

Fremgangsmåde
Bland mel, natron, bagepulver og salt i en skål.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vanilje) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet, skrab evt ned fra siderne undervejs.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Grov hak chokolade og mandler (de kan med fordel ristes i ovnen ved 200˚C i ca 8 min inden). Skær marcipanen i store stykker, tril dem til kugler og rul dem i lidt mel, så de ikke klistre sammen. Kom chokolade, mandler og marcipan i dejen. Rør det evt i med hånden, da det kun lige skal indarbejdes i dejen.
Kom cookiedejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer (Kan anbefale 36 timer og derover).

Form dejen i kugler.
Til mellem str. cookies skal hver kugle veje ca 45 g.  Til store cookies skal de veje ca 85 g.
Kom Kuglerne på en bageplade med “slip-let” bagepapir (alm kan også bruges). Kom ikke for mange “cookie bolde” på ad gangen, da de flyder godt ud.
Tryk dem IKKE flade, de flyder selv
Drys evt med lidt ekstra chokolade og/eller salt flager.
Making marcipan & hvid chokolade cookiesBag dine cookies ved 175˚C, alm ovn, i 14-18 min for mellem str. og 17-22 min for store cookies. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød.
Lad dem afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.Marcipan & hvid chokolade cookiesBagetip
Bagetiden afhænger af hvordan din ovn bager samt hvor “chewy” du ønsker dine cookies.
Jeg vil anbefale at du bager et par cookies, lader dem afkøle, og herefter vurdere bagetiden for de resterende cookies.Marcipan & hvid chokolade cookiesJeg har her bagt cookies i mellem størrelse.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Småkager / Cookies og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Verdens Bedste Marcipan & Hvid Chokolade Cookies

  1. Pingback: Se hvordan Madbloggerne har leget med FARVER i MadbloggerUdfordringen#8! | Madbloggerudfordringen

  2. Kan man med fordel fryse dejen eller gemme på køn som cookie med chokoladechips

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Bente,
      Det er bestemt en fordel, at opbevare dejen på køl i op til 72 timer. Du kan også fryse dejen, men deri ligger ingen fordele udover, at du altid kan bage cookies i løbet af et par timer 🙂
      Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!