Banankage med Chokolade

Kender i det, at der ligger nogle lidt for brune bananer i frugtskålen og straks melder banankage lysten sig?

Jeg havde oprindelig planer om, at komme nougatcreme på toppen… mmm nougat.
Da jeg så smagte på kagen var den allerede fuldendt i smagen. Så derfor jeg gemmer min nougat til en anden kage.
Banankage med chokoladeBanankage – i en ca. 25x30cm form eller en ca Ø25cm springform
250 g sukker
1 stk vaniljestang, kornene deraf
3 stk æg
200 g ægte (lurpak) smør
175 g mel
1/4 tsk salt
3 tsk bagepulver
4 modne bananer
200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftig æggesnaps.
Smelt smørret, og bland imens mel, salt og bagepulver. Kom nu smør og mel skiftevis i æggesnapsen mens du pisker godt imellem. Gem ca. en spsk mel til at vende chokoladen i – så synket det ikke så let til bunds.
Mos bananerne og pisk det i dejen til godt blandet.
Hak chokoladen fint (jeg fik hakket mit for groft). Vend det i det mel du har gemt, og vend det så i kagedejen.
Kom dejen i en form og bag kagen ved 175˚C i ca 50 min.
making banankageLad kagen afkøle inden du skærer af den.
Banankage med chokoladeTIP
Ønsker du en mere sukker og fedt fattig kage kan jeg anbefale min opskrift på bananbrød.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Banankage med Chokolade

  1. Eli skriver:

    Det her er den bedste banankage i verden! Jeg er lige blevet 800% mere populær hos min moar 😛

  2. Jachokolade skriver:

    Hvad ville din nougat creme gå ud på da? :b kh nougatelskeren, yummi

Har du en kommentar? Så skriv den her!