Koldhævet æble-kanelboller

For et stykke tid siden skrev jeg om Amo’s nye melblanding (jeg har hjemme til testning) og kom med en version med brændenælder, her får i endnu en opskrift på et dejligt nemt surdejsbrød – uden anstrengelserne med selve surdejen.

Surdej og langtidshævning går nærmest hånd i hånd og giver de mest fantastiske saftige og smagsrige brød.

Disse boller er perfekte til weekenden. Du laver bolledejen om aftenen og næste morgen har du, en time senere, ny bagte boller til hele familien. Ekstra bonus ved disse boller er, at de holder sig saftige hele weekenden.
Koldhævet æble-kanelbollerrKoldhævet æble-kanelboller –  10-12 stk
4 dl kærnemælk – (eller vand)
10 g gær
1 spsk honning
1 1/2 tsk salt
1 tsk kanel
150 g revet æble – 1-2 stk
200 g groft mel – rugmel, grahamsmel osv.
500 g Amo surdejsbrød melblanding – (1/2 pose melblanding)

Fremgangsmåde
Dag 1
Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt honning, salt, kanel, revet æble og mel. Rør med en ske eller hænderne, indtil dejen er samlet og konsistensen minder om en tyk grød. Tildæk skålen med film eller kom låg på og stil den i køleskabet til dagen efter – ca. 12-18 timer.

Dag 2
Del dejen i ti og klat dem lidt rustikt på bagepladen, lad dem hvile under et fugtigt viskestykke i 45 min.
Pensl evt bollerne med sammenpisket æg og/eller mælk, drys evt med lidt frø eller kanel (det fik jeg desværre ikke gjort).
Koldhævet æble-kanelbollerBag bollerne ved 220˚C i 20-25 min. Lad bollerne afkøle på en bagerist inden de nydes.
Koldhævet æble-kanelbollerTip: Du kan med fordel tilsætte 100-200 g hakket valnødder til dejen.
Koldhævet æble-kanelbollerChristina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Morgenmad og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!