Fødselsdagsboller og varm chokolade

Siden jeg var en lille pige, blev jeg hver fødselsdagsmorgen vækket med sang, gaver og morgenmad på sengen. Det er en tradition jeg gladelig har taget med over i mit voksenliv og nu er det tiden hvor både min kæreste og jeg har fødselsdag. Det betyder at der skal bages fødselsdags boller, en opskrift der dog ikke stammer fra min barndom men fra min dejlige svigerinde. En opskrift jeg ved første bid vidste var bestemt til en helt særlig lejlighed. Nemlig fødselsdagsmorgen. Til verdens bedste fødselsdags boller skal det også verdens bedste varm chokolade til, ikke kakao men chokolade.
Denne morgenbakke var til ære for min dejlige kæreste, tillykke med fødselsdagen 🙂

Fødselsdags boller – 12 stk.
50 g gær
2 1/2 dl mælk, (evt kærnemælk)
1 stk salt
50 g sukker
500-600 g mel
1 dl olie
1 æg

Fremgangsmåde, bollerne
Lun mælken til den er lillefinger varm og opløs gæren deri. Bland 500 g mel, sukker og salt og kom det i mælken rør let og tilsæt tilsidst olien og ægget. Er dejen for klisteret tilsæt da det sidste mel, lidt ad gangen.
Nu skal dejen æltes i 8-10 min. det er nemmest hvis du har en køkkenmaskine. Lad dejen hvile i 20 min. Form dejen til boller og lad dem hvile i yderligere 30 min. Pensel dem med mælk eller æg.

Bag dem ved 210˚c i ca 14 min.
Varm chokolade – 1 ltr
1 ltr sødmælk
150 g mørk chokolade
20 g sukker
10 g kakao

Fremgangsmåde, Varm chokolade
Kom sukkeret i mælken og varm mælken til kogepunkt, hæld lidt af det over chokoladen og kakaoen. Rør forsigtigt i skålen til alt chokoladen er smeltet. Det tager et stykke tid, inden den bliver jævn. Tilsæt resten af mælken, rør rundt og serverer den varm med flødeskum.
Denne chokolade er meget kraftig og fyldig og du har ikke behov for at drikke den i store mængder. Chokoladen kan med stor fordel laves dagen før og så opvarmes lige inden den skal serveres.
Server alle herlighederne på bakke og synge en dejlig morgen sang for fødselsdags barnet. Hip hip hurraaaa!
Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Drikkevarer, Fødselsdag og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

1 Response to Fødselsdagsboller og varm chokolade

  1. Pingback: Nem og Lækker Lagkage med Jordbær & Chokolade | Kager til kaffen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *