Lemon curd

Hjemme hos mig elsker vi citroner og også lime, vi har derfor altid et par stykker liggende, da det jo ikke er til at vide om lige får lyst til citronfromage, taret au citron eller som nu den lækre og syrlige lemon curd.
Denne gang afprøvede jeg en ny opskrift. Wow siger jeg bare, den “gamle” opskrift jeg brugte var mere sød i det, men denne her skriger af citroner og smager meget mere frisk. Jeg bruge også alm æg, frem for pasteuriseret og det kan klart anbefales rent smagsmæssigt.
Planen var at bruge det i en kage, men “kom til” at bage scones og nu her et par dage senere er curden spist. Så det må blive til kage en anden dag 🙂
Lemon curdLemon Curd – ca. 1/2 ltr
2 dl citronsaft, ca. 3 citroner + skal derfra (brug økologiske citroner)
100 g lurpak smør
2 æg eller 2 past. hele æg
200 g sukker

Fremgangsmåde
Riv skallen af de vaskede citroner og pres derefter saften ud. Jeg sier frugtkødet fra men det behøves ikke.
Kom æggene i en skål og pisk dem let til hvide og blomme er blandet og stil det til side (eller kom de past. æg i en skål og stil til side).
Kom citron saft og skal i en gryde sammen med sukker og smør. Opvarm det ved middel varme indtil smørret er smeltet. Hæld citron blandingen over æggene mens du pisker let med piskeris.
Kom nu det hele tilbage i gryden og opvarm langsomt ved middelvarme mens du konstant rører let med en træske til curden tykner. Det tager gerne 10-15 min.
making lemoncurdKom lemon curden i et klargjort glas. Opbevares på køl i 1-2 uger.
LemoncurdJeg bruger lemon curd som smøre pålæg på brød, som tilbehør til scones sammen med fløde og marmelade, som fyld i en kage, som topping på citron cupcakes og meget mere. Det er også utrolig lækkert på alm flade Rasmus Klump pandekager.

Opskriften stammer fra Politikens syltebog, dog med egne tilføjelser

Go fornøjelse og velbekomme

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Lemon curd

 1. Pingback: Lemon Curd Meringuée Cake | Kager til kaffen

 2. Sonja Laursen skriver:

  Hej. Brugte du alm smør eller det uden salt? Med venlig hilsen Sonja

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Sonja,
   Jeg bruger som regel saltet ægte smør (fx lurpak). Der er så lidt salt i, at det ikke betyder noget til denne curd. (lurpak: 0,47g pr 100g).
   MVH Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *