I starten af denne uge, serverede jeg denne fine hvide julekage til mine fødselsdags gæster.
I år havde jeg lyst til en rigtig julekage med alle de traditionelle julekrydderier og smage. Så jeg fandt de krydderier frem jeg syntes kagen skulle indeholde.
Da kagen skulle samles, fik jeg en lille fix idé (syntes jeg selv). Jeg ønskede, at når gæsterne skar det første stykke af kagen, så væltede det ud med juleslik.
Jule krydret Victoria Sponge Cake – Ø20cm
Alle ingredienser skal have stuetemperatur
220 g blød ægte smør
220 g sukker
4 æg
210 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt nelliker
1/2 tsk stødt allehånde
1 tsk vaniljepulver
Swiss meringue buttercreme med Honning – SMBC
4 æggehvider – (140 g)
200 g sukker
250 g blød lurpak smør
150 g honning
Derudover skal du bruge
Abrikos marmelade
1 pose Bridge blanding
Fremgangsmåder
Jule krydret Victoria Sponge Cake
Kom sukker og smør i en skål og pisk indtil det er hvidt og har en luftig konsistens, det tager gerne ca. 10 min.
Sammenpisk æggene let i en anden skål og tilsæt det langsomt ved middelhastighed til smør/sukker massen.
Bland mel, bagepulver, salt og alle krydderierne og tilsæt det lidt efter lidt ved lav hastighed.
Kom dejen i en smurt form og bag kagen ved 180˚C i ca 45 min.
Lad kagen afkøle helt og del den i 3 bunde. Du kan med fordel lade kagen hvile på køl natten over, så vil kagen ikke krumme så meget når du deler den.
Swiss meringue buttercreme med Honning – SMBC
Pisk med piskeris æggehvider og sukker i en skål over et simrende vandbad. Pisk indtil alt sukkeret er smeltet.
Når alt sukkeret er smeltet skal det piskes (med elpisker eller i en køkkenmaskine) til massen er kold – det tager gerne 10 min.
Tilsæt smørret, lidt efter lidt og pisk indtil den er lækker og cremet.
Her kan smørcremen begynde at se grynet ud, men pisk blot videre, da den samler sig igen.
(Herfra kan du tilsætte enhver smags giver, som du skulle ønske).
Vend nu honningen i smørcremen.
Samling af kagen
Skær toppen af kagen så den er plan. Del kagen i tre bunde. Ønsker du en “surprise” i midten, udstikkes der et hul i alle tre bunde – læg dem tilside.
Læg nederste bund på et kagefad og smør abrikos marmelade på. Kom din SMBC i en sprøjtepose og sprøjt knap 1/4 ovenpå marmeladen. Gentag med den midterste bund.
Når sidste bund er på kagen, hældes din surprise i hullet, og forsegles med én af de gemte udstukne huller.
Med din SMBC laver du først en”crumb coat”. Det betyder, at du indkapsler kage krummerne med at tynd lag smørcreme og lader det stivne let i køleskab.
Fordel resten af din SMBC på kagen.
Hvis du vil lave helt lige kanter, kan du lade kagen stå på køl ca 10-15 min, hvorefter du kan rette til med en varm paletkniv.
Christina.
God ide med juleslikket der vælter ud fra en kage, der er så stram i udtrykket. Håber det faldt i god jord.
Kh.
Anne-Marie
Hej Anne-Marie,
Tak jeg syntes også selv det var en sjov ide. Du kan tro mine gæster syntes om kagen. Jeg fik i hvert fald mange “mmm” 🙂
Christina
Mums hvor ser den både lækker og flot ud.
Og Tillykke med dagen Christina 1/12, håber gæsterne kunne lide kagen,
og at de blev overraskede over slikket,,,,,
hmmm, hvad skete der med det kage du skar ud til slikket?☺️
Hej Randi,
Taak tak, jeg havde en dejlig dag og blev rigtig forkælet 🙂
Øøøh kagen i midten??? – det kom jeg til at spise. Det var meningen, at jeg ville lave nogle jule-trøffel-kugler hvor kagen blev blendet med honning og abrikosmarmelade. Herefter overtrukket med mørk chokolade og drysset med kanel. Det må blive næste gang?
Håber alt er vel i Spanien?
Christina
Lækker lækker julekage og så smukt dekoreret med choko overraskelse i midten.
Jeg er meget imponeret over dine kager 🙂
Glædelig julehilsen fra jeg som fik lavet shop til min blog 🙂
Maria
Hej Maria,
Tusind tak for din dejlige kommentar, den varmer her i december kulden 🙂
Glædelig jul til dig også
Christina
Hej
Jeg er nysgerrig efter at høre hvordan konsistensen på smørcremen bliver når du tilsætter honning, bliver den mere blød end “normal” SMBC eller lige så hård?
Mange tak for en fin side ??
Mvh Tina
Hiv, jeg mente IMBC ?
Hej Tina,
Hvis du anvender en fast honning bliver den lige som en alm IMBC, men anvender du derimod en blød honning kan den godt blive lidt blødere.
Christina
Pingback: Kanel Brownie med Chokolade mouse & Ingefær syltede Mango | Kager til kaffen
æbleskiver
mmm æbleskiver!