Basis opskrift – Vaniljekagecreme

Her kommer endnu en basis opskrift og denne gang er det på en lækker vaniljekagecreme. Kagecremen bruges som alm kagecreme i lagkager, flødekager og meget mere.

Jeg vil i løbet af sommeren komme med nogle basis opskrifter, der kan anvendes til et utal af lækre kager. Sidst var det en Mazarin masse. Så kan du selv lege med opskrifterne og det vil jeg også.

Vaniljekagecreme
3 dl sødmælk
1 dl fløde
35 g majsstivelse/maizena
50 g sukker
2 stk æggeblommer
1 vaniljestang, kornene deraf

Fremgangsmåde
Kom sukker, vaniljekorn, majsstivelse og 1/2 dl mælk i en skål og rør med piskeris til det ikke er nogle klumper.
Rør derefter æggeblommerne i.
Kom resten af mælken, fløden og den tomme vanillestang i en lille gryde og bring det til kog. Fisk vaniljestangen op og hæld lidt mælk over sukker massen og rør det glat. Kom nu sukkermassen over i mælken og piske, piske, piske indtil massen tykner. Det sker lige pludseligt og du skal bare give den gas med piskeriset.
Kom cremen i en beholder og tildæk den med film, helt ned på cremen, og stil det på køl.
Cremen skal være HELT kold før den anvendes. Lav den gerne dagen før.
Cremen bliver meget stiv og derfor er det en god ide at piske den blød før anvendelse.

Tip
Pisk lidt (ca 1 dl) fløde og vend det i kagecremen inden anvendelse, det giver en lækker blød creme.

Se mine andre basis opskrifter:
Mazarin masse
Mørdej/linsedej 

Christina

 

Dette indlæg blev udgivet i Basis opskrifter og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *