Basis opskrift – Mazarin masse

Endnu en basis opskrift og denne gang på en lækker mazarin masse. Massen kan bruges til en masse skønne kager såsom jordbærtærter, nøddetærter, div. frugt og bær tærter og meget mere.

Jeg vil i løbet af sommeren komme med nogle basis opskrifter, der kan anvendes til et utal af lækre kager. Sidst var det en mørdej. Så kan du selv lege med opskrifterne og det vil jeg også.
Mazarin masseMazarin masse – nok til en tærte på ca. Ø25 cm
175 g marcipan
125 g sukker
125 g blød lurpak smør
2 æg, stue temperatur
3 tsk mel

Fremgangsmåde
Marcipan og sukker æltes sammen til alt sukkeret er godt indarbejdet i marcipanen. Tilsæt smørret lidt efter lidt og derefter æggene, et ad gangen. Kom til sidst melet i og rør ganske kort til alt er godt blandet. Jeg ælter/rører/blander kun med hånden under hele processen.
Making mazarin masseTil en mazarin tærte
Kom mazarin massen i en form der er foret med linse-/mørdej.
Bages ved 180˚C i 25-35 min.
bagt mazarin tærteTil en frugt/bær-tærte med mazarin masse
Kom mazarin massen i en form der er foret med linse-/mørdej. Kom den ønskede mængde frugt/bær ovenpå og pres det let ned i massen.
Bages ved 180˚C i 40-60 min.
Kom fyld i tærtenAndre basis opskrifter
Mørdej / Linsedej
Vaniljekagecreme

Christina

 

Dette indlæg blev udgivet i Basis opskrifter og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

9 svar til Basis opskrift – Mazarin masse

  1. Jeg er i den lykkelig situation at have en del marcipan som gerne skal bruges i løbet af juli måned, så min tanke var faktisk bl.a. at få bagt nogle små mazarintærter som kunne komme i fryseren. Så var der nogle lækkert til weekendend indimellem 🙂

    Så super med opskriften

    • kager til kaffen skriver:

      Hej Mette,
      Det er altid dejlige med masser af marcipan på lager og det er altid rart med lidt lækkert i fryseren.
      Jeg kan godt se at denne opskrift ikke kunne komme på et bedre tidspunkt, i forhold til dine planer. Er kun glad for at kunne hjælpe 🙂
      God bagelyst
      Christina

  2. Pingback: En bid af himlen – Meget mere end en Rabarber Crumble Pie | Kager til kaffen

  3. Mette skriver:

    Fin opskrift! Kan mazarinmasse laves dagen før og stå på køl til den skal bruges? Mvh mette

  4. Louise skriver:

    Har lige rørt sammen, og om et par timer når det andet er klar skal det bages 🙂 mums 🙂 men der er lidt meget, kan man fryse den ned ? Vh Louise

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Louise,
      Lyder lækkert, hvad mon du bager?
      Du ka godt nedfryse mazarinmassen til en anden gang.
      Christina

      • Louise skriver:

        Min datter har fødselsdag om 14 dage så det var til smagsprøver med små kager af mørdej, mazarin og forskellig frugt.
        Har lige opdaget din side 🙂 glæder mig til at bage/smage mere 🙂
        Mange hilsner Louise

        • kagertilkaffen skriver:

          Stort tillykke med din datter 🙂
          Lyder som nogle dejlige kager du får bagt, bare man kunne smage… mmm
          Velkommen til min lille side og jeg håber du finder stor inspiration.
          Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!