Verdens bedste Chocolate Chip Cookies

Jeg har et stykke tid nu haft en ustyrlig lyst til Chocolate Chip Cookies og for mange år siden fandt jeg den perfekte opskrift, desværre blev jeg skuffet sidst jeg bagte dem, da de ikke flød ordentligt ud. Derfor gik jagten ind på at finde DEN perfekte opskrift.

I min søgen er jeg kommet langt omkring og fandt bl.a. ud af, at Chocolate Chip Cookie’en blev opfundet af Ruth Wakefield i 1930 og gik under navnet “Toll house chocolate crunch cookies”. Hendes hemmelighed til den perfekte cookie var, at lade dejen hvile på køl et døgn før de skulle bages. Dette giver en knasende kant og en blød midte.

Opskriften jeg anvender blev publiceret i samme forbindelse med en artiklel fra “The New York Times“, hvor forskellige bagerier i New York delt ud af deres viden omkring den perfekte Chocolate Chip Cookie. Da samme opskrift florer rundt som “den bedste cookie” på mange blogs og hjemmesider måtte jeg bare afprøve den.Det der skulle gøre denne opskrift til den bedste er at lade dejen hvile på køl i 36 timer inden kagerne bages. Denne påstand vil jeg nu teste og her er mit resultat.
Her får i mine tanker om de lækre Cookies over de tre døgn testen tog.


Chocolate chip Cookies, nok til 10 store cookies.
250 g mel*
1/2 tsk natron (med top)
1 tsk bagepulver (lige knap)
1  tsk salt
140 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g brunfarin
125 g sukker
2 tsk vanilje sukker
1 æg
285 g chokolade, jeg brugte en blanding med mørk, lys og hvid chokolade.
+ ekstra chokolade til pynt, kan undværes
+ salt til pynt, kan undværes

* Original opskriften siger 120 g cake flour – mel med 6-8% protein og 130 g bread flour – mel med 12-14 % protein. Dette tilsammen er 250 g alm mel med 10% protein indhold, hvilket er ca. standart i alm dansk hvedemel.
(Se under Cup vs Gram, hvordan du laver din egen cake flour)

Fremgangsmåde
Bland og sigt de tørre ingredienser i en skål.
Pisk smør og sukker (alm sukker, brunfarin og vaniljesukker) indtil du har en lys og luftig masse, det tager gerne 5-7 min.
Tilsæt ægget og pisk indtil massen er godt blandet.
Tilsæt mel blandingen og bland indtil dejen kun lige hænger sammen.
Kom nu chokoladen i rør indtil chokoladen kun lige er indarbejdet – rør endelig ikke for længe.
Kom dejen i en lufttæt beholder eller i en plastikpose og opbevar den på køl i 1-72 timer (Kan anbefale 36 timer).

Form dejen i kugler på størrelse med golf bolde (ca 85 g) og kom dem på en bageplade med “slip-let” bagepapir (alm kan også bruges). Kom ikke for mange “cookie bolde” på ad gangen, da de flyder godt ud. Kom nu ekstra chokolade, og drys med salt på toppen af “cookie bolden”.
Bag dem ved 175 ˚c i ca. 18-20 min, ved mindre cookies bag da i kortere tid. De er færdige når kanten er gyldenbrun og midten stadig er blød. Lad den afkøle på bagepladen i 15 min inden de flyttes og afkøles helt.
Velbekomme og nyd dine Cookie til et glas mælk eller en go kop kaffe.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Småkager / Cookies og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

85 Responses to Verdens bedste Chocolate Chip Cookies

 1. Yvonne i skriver:

  De se simpelthen super lækre ud 😉 har selv ledt med lys og lygte alle vegne efter de perfekte cookies. Nu vil jeg prøve dine.

 2. Ann skriver:

  hvor mange cookies får man for 1 omgang? 🙂

 3. camilla skriver:

  skal smøret være lurpak og skal det være saltet eller usaltet??

  • kager til kaffen skriver:

   Det behøvet ikke være lurpak, det skal bare være rigtig smør og ikke et blandingsprodukt (som Kærgården). Jeg bruger saltet smør i mine Cookies og hvis du anvender usaltet, ville jeg nok komme lidt ekstra salt i dejen.

 4. Manja skriver:

  Har lige prøvet at lave dem. Men på trods af golfboldestørrelse og ingen varmluft er de blevet helt hårde. Øv øv. Må prøve igen i morgen.

  • kager til kaffen skriver:

   Hej Manja,
   Øv at de blev helt hårde, jeg syntes helt bestemt at du skal prøve dem igen.
   Umiddelbart kan grunden til at de blev hårde være en af disse:
   – Der var for meget protein i din mel (max 10%)
   – Dejen er blevet æltet for meget, efter melet er blevet tilsat (dejen skal kun lige samles – det tager ikke mange sek).
   – Dejen har ikke hvilet i de famøse 24-36 timer på køl (36 timer giver de bedste cookies).
   – De har fået for længe i ovnen.

   Håber disse få tips kan hjælpe dig til at få de bedste Cookies ever.

 5. Julia skriver:

  hvilke nogle chokoladeknapper bruger du? 🙂
  de eneste jeg kan finde er jo ikke rigtigt chokolade, men en slags chokolade erstatning.

 6. Camilla skriver:

  Hej. Jeg har i dag lavet dejen til dine cookies og jeg glæder mig til at få dem i ovnen i morgen. Men er din dej også helt hård når den ligger i køleskabet? Skal den ligge og blive stuetemperatur inden man former og bager dem?

 7. Mille skriver:

  Har ikke prøvet dem endnu, men vil gerne så snart jeg kan 😉
  Men er de ikke lidt fede? Det lyder som ret meget smør… :-/

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Mille,
   Jeg syntes bestemt du skal lave dem, de er vild gode. Jeg har faktisk dej liggende i mit køleskab lige nu 😉
   Jeg syntes bestemt ikke at 140 g smør til så stor en portion er meget. Desuden skal der være smør i en småkage/cookie dej ellers vil den hverken hænge sammen eller flyde ordentligt ud.
   Men det er bare min mening, du kan altid prøve dig frem med mindre smør og finde den cookie du kan li 🙂
   Christina

 8. Christine Frank Nielsen skriver:

  Hej Christina 🙂

  Har du erfaring med, hvor længe de lækre cookies holder sig friske efter bagning? Mvh. Christine

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Christine,
   Jeg aner faktisk ikke hvor længe disse cookies kan holde sig friske, da de hver gang er spist inden for et par dage. Jeg kan dog sige at cookies er aller bedst den dag de er bagt og mens de stadig er lune.
   Jeg gør dog det, at jeg bager nogle stykker ad gangen, da dejen kan holde sig op til 3-5 dage på køl.
   Christina

 9. Øv øv øv. Jeg har jo lyst til cookies i dag! Nå, Jeg må jo væbne mig med tålmodighed og glæde mig til resultatet.
  Fantastisk side, du har her i øvrigt. 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Tusind tak Cristina, det varmer altid med lidt ros ❤
   Må indrømme at jeg altid “kommer til” at bage en enkelt cookie efter et par timer på køl. Jeg kan heller aldrig vente

 10. Har du nogle erfaringer med at fryse dem?

 11. Annette Birch Andersson skriver:

  Hvad menes der med 1/2 tsk. natron med top?

  • kagertilkaffen skriver:

   Jeg bruger en “måle”-teske, hvor du kan stryge toppen af, så den måler mere præcis. Her skal du ikke stryge den. Dvs, at 1/2 tsk ikke helt er nok og, at 3/4 tsk er for meget.
   Håber det giver mening?

 12. Annette Birch Andersson skriver:

  Jeg har et sæt måleskeer med amerikanske mål, tror du jeg kan bruge den der hedder 1/2 Tsp med top…vil det give det samme?

 13. Christina Klingberg skriver:

  Hej Christina. Jeg har lige bagt dine cookies, hold da op…
  det er de bedste cookies jeg har smagt, bagt. Tak for en super opskrift.
  Mange julehilsner Christina

 14. Kirstinebabe skriver:

  Har lige bagt dem, og WAUW de er fantastiske! Lavede dobbel og efter 2 timer var alle væk, så en KÆMPE succes! Tak, for den skønne opskrift! 🙂

 15. Rebecca skriver:

  Hej. De ser rigtig lækre ud! Tror du man kan bage dem i mindre størrelser? Vh. Rebecca

 16. Susanne Rohde skriver:

  Tænker om man kan lave en stor portion, trille og fryse ned, så man har til en hurtig gang hygge

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Susanne,
   Jeg har aldrig prøvet at nedfryse dejen, men jeg kan ikke forestille mig at det ville være et problem? Prøv dig evt frem med et par kugler og se hvad der sker..
   Christina

 17. janus skriver:

  Bager i på varmluft eller almindelig ovn?

 18. Linda skriver:

  Jeg har boet i London har tit cravings efter de ægte Mrs Field’s Cookies. De her kommer pretty close! Genialt at man kan gemme dejen i op til 3 dage. Har bagt et par “smagsprøver” efter et par timer og de blev bestemt også go’e. TAK! 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Linda,
   Hvor er jeg glad for, at kunne hjælpe med din craving. Ikke nok med at man kan gemme dejen i op til 3 dage, dine cookies bliver også bedre jo længere dejen hviler 🙂
   Christina

 19. Gitte skriver:

  Hej,
  Lækre cookies!!!
  Mine bliver brune, altså både dejen og kagerne når de er bagt. Dine er lyse. Hvordan kan det mon være??
  Tak for opskriften, den vil blive en klassiker herhjemme 😉

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Gitte,
   Er glad for, at du kan li opskriften 🙂
   Jeg tænker, at grundet til dine cookies bliver brune er, at chokoladen smelter og farver dejen. Kom evt chokoladen i til aller sidst i processen.
   Christina

 20. Lonni rasmussen skriver:

  Hvor køber du de chokolade knapper og Hva hedder de ???

 21. heidi skriver:

  hejsa jeg vil prøve disse cookies da de lyder som verden bedste, men undre mig over der skal drysses med salt

 22. maja skriver:

  Hvordan ved man når de er færdig bagte??

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Maja,
   Når de er kolde skal de stadig være bløde i midten. Da alle ovne ikke bager ens, kan du evt bage et par cookies ved forskellige antal minutter, lad dem afkøle og derefter kan du bestemme dig for hvor lang tid dine cookies skal have i din ovn.
   Christina

 23. Ronja Birch skriver:

  Har netop lavet din dej.. dobbelt portion

 24. Heidi Kjærsgaard skriver:

  Er nysgerrig på om teorien om nedfrysning af dejen i kugler virkede? Mvh Heidi

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Heidi,
   Jeg må indrømme, at jeg ikke har fået testet det. Jeg har dog et par kugler i fryseren fra sidst jeg bagte dem, så jeg må vist hellere teste snart.
   Christina

 25. Lars skriver:

  Jeg har lige bagt en dobbelt portion, og den er fuldstændigt uspiselig pga for meget salt. Jeg forstår slet ikke at I kan lide dem sådan.
  Skulle ellers have haft dem med på arbejde i morgen. Øv 🙁

 26. Helene skriver:

  Min første gang med at bage Cookies 🙂 og det var en succes! Jeg elsker dem, min kæreste elsker dem og mine forældre kunne også godt lide dem! Det er bestemt ikke sidste gang at jeg bager dem! Tak for opskriften og for en fed blog 😀

  Jeg synes også de havde tendens til den salte side, dog synes jeg på ingen måde at de var ødelagte. Næste gang vil jeg prøve med usaltet smør og se hvilken forskel at det gør. (:

  Helene

 27. Pingback: DE GODESTE CHOKOLADE-COOKIES | Gane & Gaffel

 28. Christina Korbo skriver:

  Hej Christina.
  Jeg har lavet dine cookies mange gange.
  Og hele familien elsker dem. Det er uden tvivl den bedste cookie opskrift.
  1000 tak.
  venlige hilsen Christina Korbo

 29. Zandra skriver:

  Hej Christina, nu er der spurgt mange gange, men er nødt til at om du nogensinde fik afprøvet dejen efter frysning?
  Vil forøvrigt tilslutte mig skaren af fans, de smager fantastisk og man får næsten trusler på livet når dåsen er tom :))
  God dag, og tak for en lækker opskrift!
  Zandra

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Zandra,
   Ja disse cookies er vild populære og kagedåsen bliver hurtig tom 🙂
   Nu har jeg prøvet at nedfryse cookie dejen inden afbagning. Det kan godt lade sig gøre, dejen skal blot optø inden de bages. Smagsmæssigt tager de ikke skade.
   Christina

 30. Annasofie skriver:

  Gør det noget, hvis man ikke har natron???

 31. Ida Sparrebro skriver:

  Tak for super opskrift!! Har netop bagt dobbelt portion med dej på køl i 24 timer. Skal sælges til klasse arrangement i morgen 😛 Bliver nok nødt til at bage ny omgang – snart! Min familie er ret begejstrede.
  Vh Ida

 32. Pingback: Chocolate chip cookies | I køkkenet | Spectrum of Life

 33. Asta Jepsen skriver:

  Jeg har lige prøvet din opskrift – flere gange, og jeg er et kæmpespørgsmålstegn. Den første portion blev bare helt perfekt. Men så begyndte det at gå galt. Anden portion blev tung og flød ikke ud, og det samme skete tredje gang. Jeg forstår det simpelthen ikke – hvad kan det skyldes?
  Mvh
  Asta

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Asta,
   Det kan skyldes mange ting. Umildbart tror jeg det kan skyldes, at der er blevet tilføjet for meget mel eller mel med en glutenprocent højere end 10%. Det kan også skyldes at der er anvendt mere brun farin end alm sukker. Det kan også skyldes at der er tilsat for meget bagepulver i forhold til natron. Hvis de blev bagt med varmluft frem for alm ovn kan det også have en indflydelse. Dine cookie-kugler kan også have været for kolde, hvis du har et køleskab der køler godt til. Kom evt dine cookie-kugler på bagepladen 10-15 min før de skal bages.
   Håber du kan bruget mit svar?
   Christina

 34. Janne skriver:

  Hele familien og kollegerne er ovenud begejstret. Jeg selv elsker dem også og faktisk endnu mere dejen ?
  Men hvorfor er det er de bliver bedre af længere “hævetid”?

  Mvh Janne

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Jane,
   Dejligt, at alle er begejstret for dine cookies 🙂
   Hvorfor de bliver bedre af at hvile i køleskab, er fordi ingredienserne får lov til at “smelte sammen”. Det er lidt svært at forklarer, men de får lov til kemisk at få gavn af hinandens egenskaber – hvis det giver mening?
   Christina

 35. Marie skriver:

  De her cookies er intet mindre en fantastiske. Vi har bagt dem MANGE gange nu – og vi vender altid tilbage til samme opskrift 🙂

 36. Eva skriver:

  Jeg har kun en hvedemel der hedder tipo 00 hvedemel med 12,5 gram protein ud af 100 gram- kan den bruges?

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Eva,
   Du kan i princippet bruge den mel du vil, resultatet bliver så også derefter. Jo mere protein i melet, des sejre bliver kagerne. Jeg ville evt fortynde/blande det op med lidt marizena eller kartoffelstivelse.
   Christina

 37. Sol-Britt skriver:

  Hvormange bliver der ud af sådan en potion?

 38. Louise skriver:

  De er fantastiske – har bagt dem mange gange, med stor fornøjelse for dem der hjemme, og kollegaerne.
  OBS man skal holde øje med dem i ovnen – ca 14 minutter, så er mine helt perfekte, sprøde i kanten og bløde i midten.

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Louise,
   Dejligt at disse cookies bringer glæder hvorend du tager dem med 🙂
   Man skal nemlig ALTID holde øje med bagværket i ovnen, ikke alle ovne er ens og mine bagetider er kun vejledende.
   Christina

 39. Birthe skriver:

  Hej. Har du prøvet med nødder i dejen også? Og evt nogle kun med nødder?

 40. waage skriver:

  Hej. Jeg forstå ikke helt det med mængden af natron. Kan det forklares på en anden måde? Glæder mig forresten til at gå i gang!

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Waage,
   Du skal bruge en halv teske natron. Du skal ikke “stryge” den af men en finger men lade en lille top være på. Dvs en halv teske + lidt ekstra.
   Håber det giver bedre mening?
   Håber du kom godt i gang men småkagerne?
   Christina

 41. bianca skriver:

  min søster fandt din opskrift på de her helt utrolige cookies min søster har lavet dem mange gange nu og de er perfekte jag skal til en kokkedyst og bruger din opskrift alle elskede dem og sagde hvor man kunne finde opskriften.kan klart anbefale denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *