Jule specier med nødder eller hindbær

Det er snart jul og mit lille køkken dufter af julebag, alle mine kagedåser er snart fyldte og jeg glæder mig til juleaften.

Kom disse lækre julespecier i en fin dåse og brug dem til værtindegave til jul. Der er garanti for glæde.
Her får du grund opskriften til alm specier, herefter kan du tilsætte det du ønsker. Se også mine variationer med chokolade og swirl.

Til ca. 100 specier
300 g lurpak smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 spsk vaniljesukker

Til nødde specier – 100 stk
200 g ristet og hakket nødder, jeg brugte mandler og valnødder

Fremgangsmåde
Rist nødderne i ovnen ved 180˚c i 8-10 min. og lad dem køle helt af. Kom mel, smør, flormelis og hakket nødder i en skål og bland det godt sammen. Jeg æltede i hånden, du kan også bruge en køkkenmaskine. Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker. Kom dem kort i fryseren. Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkage dejen på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
Til hindbær specier – 100 stk
4 spsk frysetørret hindbær

Fremgangsmåde
Kom mel, smør, flormelis og frysetørret hindbær i en skål og bland det godt sammen. Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker. Kom dem kort i fryseren. Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkage dejen på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
Desværre bliver hindbærrene lidt mørke når de bliver bagt, det går dog heldigvis ikke ud over smagen. Det er en ny og anderledes smagsoplevelse med frysetørret hindbær i specier og jeg er vild med den. Det var i hvert fald dem der blev spist hurtigst hjemme hos mig.

TIP: Du kan bage halvdelen af specierne nu og gemme resten i fryseren til juledagene, på denne måde har du friske småkager til dine jule gæster.

God julebagning

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Jule specier med nødder eller hindbær

 1. Jette skriver:

  Fantastisk smuk ……………………… og så smager de jo og skønne 🙂

 2. Mari skriver:

  Hej

  Jeg har bagt dem flere gange og smagen er super!
  Dog har jeg et problem med at rulle dejen i stænger. Det er som om stangen bliver hul indeni og smuldrer indefra. Jeg samler dejen i hånden og klemmer den godt, men resultatet er stadig det samme. Smuldrende indefra….
  Har du en løsning?

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Mari,
   Tusind tak 🙂
   Nu er det et stykke tid siden, at jeg bagte dem sidst… Hvis du samler dejen til den er en fast klump, og derefter ruller den forsigtigt, så burde den ikke smuldre. Håber dette kan afhjælpe dit problem?
   Christina

 3. Mari skriver:

  De er nu en fast del af julebagningen herhjemme. De er SÅ skønne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *