Konfekt med marcipan og kirsebær

Så er tiden inde til at lave den lækreste konfekt til juleaften og dagene derpå. I år ville jeg lave lidt utraditionel julekonfekt og i denne omgang blev det til disse lækre og let syrlige marcipankugler med kirsebær, rom og hvid chokolade.

Til 15-20 små marcipankugler, skal du bruge
100 g marcipan
50 g hvid chokolade
30 g tørrede kirsebær eller tranebær
20 ml rom
evt 30 g flormelis

Pynt/overtræk
100 g hvid chokolade
Frysetørrede kirsebær pulver

Fremgangsmåde
Kom de tørrede bær i en bøtte og hæld rommen over. Lad det trække et par dage i køleskab. For børnevenlig variation, brug tranebær juice.
Smelt chokoladen over vandbad. Rør imens marcipanen blød rom (det der er tilbage fra det bærrene har hygget sig i) og tilsæt herefter den smeltede hvide chokolade. Tilsæt flormelis efter behov. Pisk massen luftig og kom den i køleskabet i 30 min. Form nu kugler af den kolde marcipanmasse, lav et hul i hver kugle og kom et par bær i. Luk hullet og overtræk dem med tempereret hvid chokolade og drys dem med frysetørrede kirsebær pulver.
Disse marcipan kugler smager himmelsk med det søde fra chokoladen og det syrlige fra kirsebær pulveret.
Christina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Konfekt / Slik og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Konfekt med marcipan og kirsebær

  1. Janne Fledelius skriver:

    Virkelig flotte. Hvor køber man frysetørret pulver? Jeg har frysetørret hindbær, men det er ikke pulver…

  2. Jette skriver:

    Wow du er simpelthen nød til at gemme et par smagsprøver til din mor, når du kommer hjem til jul 🙂 knus

  3. A + K = ♥ skriver:

    Øj, hvor ser de dog lækre ud, elsker både marcipan og kirsebær sammen, og der er intet som lidt sprit i konfekten til at sætte prikken over i’et.

    – Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *