Mini snickers macarons

Frøken lakrids har igen været på spil hos Candy Queen. Denne gang blev der blogget om disse lækre snickers macarons.
For ikke så længe siden fik lyst til, at udfordre mig selv med at lave macarons og derfor gik jeg i gang med at finde en god opskrift og fandt ud af at der findes mange forskellige og lige så mange fremgangsmåder. Jeg kom dog frem til de to mest brugte metoder. Den ene er franske macarons og den anden er italienske macarons (den jeg bruger her), da den er baseret på en italiensk marengs.

Det er faktisk meget enkelt at lave macarons og de kræver meget få ingredienser, du skal bare have utrolig meget tålmodighed. Men når du så sætter tænderne i de lækker, sprøde macarons er det det hele værd.

Denne gang valgte jeg at lave chokolade macarons med dulce de leche og hakket saltet peanuts, aka snickers macarons.
Inden du går i gang:
Husk at du skal bruge et sukker termometer for at kunne lave italiensk marengs.

To til fem dage før du laver dine macarons, deler du  æggehviderne fra æggeblommen og stiller det på køl i en lufttæt beholder. Dagen før du bager dine macarons stiller du dine æggehvider ud i stuetemperatur. Dagen før laver du også din dulce de leche.

Italienske chokolade macarons, ca. 70 stk.
Mandelpasta
150 g mandelmel eller hele mandler
150 g flormelis
55 g æggehvider
20 g kakaopulver

Italiensk marengs
35 g vand
150 g sukker
55 g æggehvider

Pynt
Hakkede peanuts
Kakao nips

Fremgangsmåde
Mandelpastaen

Mandlerne smuttes og blendes til fint mandelmel. Her brugte jeg min kaffekværn og det virkede fantastisk. Flormelis og kakaopulver tilsættes og det blendes til melet er fint. Sigt mandelmels blandingen ned i en skål, tilsæt æggehvider, og bland det sammen til en ret fast pasta.
Italiensk marengs
Kom vand og sukker i en gryde, og kog det i ca. 5 minutter, til det har fået sirupskonsistens og et sukkertermometer viser 118°.  Har du ikke et sukker termometer, kan du se at siruppen er færdig når den bliver hel klar. Den må endelig ikke få farve, så er den for varm.
Pisk æggehviderne halvstive og tilsæt den varme sukkerlage under konstant piskning. Pisk marengsen i ca. 10 minutter, eller til den er kølet til ca. 35°.
Bland stille og roligt marengsen i mandelpastaen, rør lidt i ad gangen, og fortsæt til at er blandet og macaron massen er ensartet og skinnende.
Fyld macaron massen i en sprøjtepose, og sæt  ca. 140 små dutter på ca. 3 cm i diameter på en silikone bage måtte eller en bageplade med bagepapir. Hold god afstand, da de breder sig.  Mens macaron dutterne  stadig er våde, drysses halvdelen med hakket peanuts og/eller kakao nips (det har jeg desværre ikke et billede af).
Lad dine macarons lufttørre i ca. 30 minutter, og bag dem så i ca. 12 minutter ved 160°. Et lille tip, jeg har lært af bitter erfaring: Hvis du bager macarons på en varm sommerdag, kan du med fordel sænke temperaturen til 140˚c. og samtidig forlænge bagetiden med et par minutter. Ellers bager ”foden” ikke flot op.
Lad dem køle af, før du lægger dem sammen to og to omkring en lille klat hjemmelavet dulce de leche og hakkede saltet peanuts.
Go fornøjelse og velbekomme

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Glutenfri, Macarons og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Mini snickers macarons

 1. Cathrine skriver:

  Hej Christina
  Super fin blog du har dig, og hvor ser de macarons gode ud! Jeg er selv lidt en macaron-freak og havde faktisk tænkt mig at afprøve snickers-versionen.
  Hvis du vil prøve en god opskrift på den franske marengs har jeg, efter 1000000 forsøg, udarbejdet en ret nem og sikker opskrift som du kan finde på min blog. http://www.madihovedet.blogspot.dk

  Kh Cathrine

  • kager til kaffen skriver:

   Hej Cathrine,
   Tusind tak for dine søde ord 🙂
   Jeg kan se at du ofte laver de syndige macarons og de ser rigtig lækre ud. Tak for din opskrift på afprøvede franske macarons. Jeg har tidligere anvendt en lignende opskrift (se den her http://wp.me/p2mWsF-bZ ) og vil give dig ret i af de franske er nemmere at gå til.
   Knus Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *