Hvid chokolademousse med granatœble

En super lækker frisk og dejlig sød mousse.

Der er nok til et godt lag i en ø20cm kage.

1 dl fløde* ( ikke pisket)
3-4 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
2 bl. husblas
Saft fra ½ citron
Kerner fra 1 granatæble

Skær granatæblet i over og fjerner kernerne fra skallen. Det tager lidt tid og det skal gøres forsigtigt, så det ikke sprøjter ud over det hele.

Husblas opblødes i koldt vand i ca. 10 min. Vride det fri for overskydende vand og smelt det i citronsaften over vandbad.
Tilsæt 1 dl. af fløden* (der ikke er pisket). Det gør ikke noget, at det ser flydende ud. Lad det evt. stå et par minutter

Chokoladen smeltes og køles af. Vend den afkølede chokolade i husblads, citron, fløde blandingen.

Pisk resten (3-4 dl) af piskefløden til skum og vend lidt af den i chokoladen. Vend så derefter chokoladen over i fløden. Vend forsigtig granatæblet i massen. (Her er det dog blåbær jeg har brugt) Og kom det på kagen.

(Opskriften har jeg fra pyntekagen, dog med små rettelser og tilføjelser)

Tip: I stedet for granatæble, kan man også bruge friske bær (Det gør jeg ofte med stor succes, har hidtil prøvet med blåbær og brombær).

Denne mousse passer godt sammen med limefromage og chokoladebunde. Det opdaget jeg ved et tilfælde en dag jeg skulle afprøve nettop denne her opskrift.
Da min kæreste elsker limefromage ala frøken Jensen, lavede jeg også det den dag. Anledningen var, at min far kom på besøg og så skulle vi jo have kage, man er jo jyde ikke 😉 I fryseren havde jeg nogle chokoladebunde og wupti så var der kage.

Alle syntes kombinationen lød mærkelig, mig selv inklusiv, men smagen mmmm wow.

Sådan så kagen ud indvendig:

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Mousse/ fromage/ cremer og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Hvid chokolademousse med granatœble

  1. Alberte skriver:

    Hej 🙂 Ville rigtig gerne lave den her mousse, bare med jordbær, men hvor mange g. skal der til så den passer til denne portion? 🙂

    • kager til kaffen skriver:

      Hej Alberte,
      Jeg tror også denne mousse ville være lækker med jordbær. Når jeg kommer forskellige bær i denne mousse, er det lidt på gefühl. Jeg Kommer gerne hele bakken af bær i, så går der heller ikke noget til spilde.
      Håber du kan bruge mit svar?
      Christina

  2. Sabina skriver:

    Hejsa,
    Nu er denne her tråd lidt gammel men jeg håber alligevel at du har lyst til at svare mig.
    Hvis jeg nu vil bruge den som eneste fyld i kagen men alligevel lag på lag, er den så fast nok ?
    Er en dobbelt portion nok til 2 lag i en 25 cm form ? og sidste spørgsmål, fylder du kagen med det samme med moussen eller lader du den stivne en smule inden du samler kagen..
    Puha sikke meget 🙂
    Håber du kan svare mig inden lørdag, der skal jeg nemlig bruge den..

    Mvh

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Sabrina,
      Jeg kommer altid fyldet på kagen med det samme, og lader der stivne på kagen. Nu hvor du laver begge lag på samme tid vil jeg nok samle den lidt forskudt – altså komme første lag på – vente lidt og derefter komme andet lag på.
      Til en Ø25 cm kage, hvor denne mousse skal bruges til begge lag, vil jeg anbefale at du laver 3 x portion.
      Håber det er svar til dine spørgsmål?
      Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!