Blå Babyshower Kage

Denne blå kage lavede jeg til en af min mands (tidligere) kollega. Hun skulle bruge en kage til en babyshower, og spurgte om jeg ville hjælpe hende. Vi kom i fællesskab frem til et smags og udseende design vi begge var vilde med. Og voilá dette var resultatet.
En af de bedste oplevelse ved at lave denne kage var, at gå amok i en bland-selv-slikbutik og kun købe blå slik. En anden var at se mine børns blå tunger, efter de havde spist lidt for meget af krymlet.
Herunder finder du opskrifter og fremgangsmåder til denne fantastiske kage:
1 portion Hot milk and Butter sponge bunde Ø 23 springform

1 portion Blå Swiss Maringue Buttercream 
Denne kage er “blufærdig”, og dvs, at man kan skimte kagen under smørcremen. Ønsker du at dække kagen helt bør du lave 1,5 – 2 portioner IMBC.

FYLD
Friske bær – jeg brugte jordbær, hindbær og blåbær.
1 portion chokolademousse fordelt på to tynde lag – lav 1,5 – 2 portioner for tykkere lag.

Samling af kagen

  1. Start med at bage kagen i så god tid at den er helt afkølet inden du skærer den i 3 lige tykke skiver. Du kan evt bage den dagen før.
  2. Lav din IMBC smørcreme og kom den i en sprøjtepose.
  3. Kom første bund i formen. Jeg kan godt lide at same mine kager i en spring form eller anden justerbar form til formålet.
  4. Sprøjt en lille cirkel i kanten med smørcreme. Det er total valgfrit, jeg gør det for at holde moussen inde i kagen og arbejdet med smørcreme bagefter, bliver SÅ meget nemmere.
  5. Klargør dine bær ved at skære dem i passende stykker.
  6. Nu laver du din chokolade mousse. Fordel halvdelen på nedereste bund.
  7. Fordel nu halvdelen af dine bær oven på moussen.
  8. Kom det andet lag bund oven på. Kom smørcreme i en cirkel på bunden. Fordel det sidste mousse oven på og de sidste bær.
  9. Slut af med trejde og sidste bund.
  10. Lad kagen så på køl indtil moussen har sat sig eller minimum 1 time.

PYNT

Krymmel
Jeg brugte en færdig blandende krymmel-mix hvor jeg så tilføjede lidt extra jeg havde liggende (ok, brugte som undskyldning for at udvide min krymmel bestand).
Blå chokolade ganash
200 g hvid chokolade
100 g fløde
blå pastafarve
Glimmer – af den spiselige slags –  Jeg dryssede det på efter at ganashen var på kagen.

Fremgangsmåde ganash
Kom fløde og blå farve (mængde efter ønske) i en gryde og opvarm der til lige før koge punktet. Hæld det over chokoladen og lad det stå ca 30 sek. inden du forsigtigt rører i det. Hvis din hvide chokolade ikke smelter (det en lidt træls at få til at smelte) kan du give den 15 sek i mikroen af nogle omgange, husk at rører i den imellem. Eller du kan varme over et vandbad.
Blå slik
Gå i en bland-selv slikbutik og køb lidt forskelligt af de blå slik de har. Jeg brugte slikkepinde, bolcher, tyggegummi, m&m´s med og uden peanuts osv.

Sådan pynter du kagen

  1. Fordel resten af smørcremen på toppen og siden af kagen.
  2. Kom krymlet på den nederste del af kagen, mens smørcremen stadig er blød.
  3. stil kage på køl, så smørcremen kan stivne/sætte sig. Lav imens din ganash.
  4. Fordel noget af din ganash på toppen af kagen, helt ud til kanten. Kom lidt ganash i en sprøjtepose eller brug en ske og sprøjt forsigtigt nogle klatter på toppen af kagen de steder du ønsker ganashen skal løbe ned. Dette skal gøres relletiv hurtigt, ihvertfald inden ganashen på toppen stivner. (Pynt med glimmer)
  5. Pynt nu med alt dit blå slik.

TIP: Har du rester af smørcreme og/eller ganash tilbage kan du altid komme det i kage dejen til dit næste bage projekt. Opbevar det på køl eller forst.

Blå Babyshower Kage
Recipe Type: Festkager
Author: Christina
Ingredients
  • Kagebunde
  • 1 portion [url href=”http://kagertilkaffen.dk/2018/03/19/hot-milk-butter-sponge-kage/” target=”_blank” rel=”nofollow”]Hot milk and Butter sponge bunde[/url] – Ø 23 springform
  • Smørcreme
  • 1 portion [url href=”http://kagertilkaffen.dk/2017/09/20/pink-blue-vanilje-cupcakes-med-smbc/#more-5456″ target=”_blank” rel=”nofollow”]Blå Swiss Maringue Buttercream[/url]
  • Denne kage er “blufærdig”, og dvs, at man kan skimte kagen under smørcremen. Ønsker du at dække kagen helt bør du lave 1,5 – 2 portioner IMBC
  • FYLD
  • Friske bær – jeg brugte jordbær, hindbær og blåbær.
  • 1 portion [url href=”http://kagertilkaffen.dk/2012/07/13/chokolade-mousse/” target=”_blank” rel=”nofollow”]chokolademousse[/url] – fordelt på to tynde lag – lav 1,5 – 2 portioner for tykkere lag.
  • PYNT
  • Blå chokolade ganash
  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g fløde
  • blå pastafarve
  • Glimmer – af den spiselige slags – Jeg dryssede det på efter at ganashen var på kagen.
  • Slik & Krymmel
  • Find alt det blå slik og krymmel du kan komme i nærheden af
Instructions
Blå Ganash
  1. Kom fløde og blå farve (mængde efter ønske) i en gryde og opvarm der til lige før koge punktet.
  2. Hæld det over chokoladen og lad det stå ca 30 sek. inden du forsigtigt rører i det.
  3. Hvis din hvide chokolade ikke smelter (det en lidt træls at få til at smelte) kan du give den 15 sek i mikroen af nogle omgange, husk at rører i den imellem. Eller du kan varme over et vandbad.
Samling af kagen
  1. Start med at bage kagen i så god tid at den er helt afkølet inden du skærer den i 3 lige tykke skiver. Du kan evt bage den dagen før.
  2. Lav din IMBC smørcreme og kom den i en sprøjtepose.
  3. Kom første bund i formen. Jeg kan godt lide at same mine kager i en spring form eller anden justerbar form til formålet.
  4. Sprøjt en lille cirkel i kanten med smørcreme. Det er total valgfrit, jeg gør det for at holde moussen inde i kagen og arbejdet med smørcreme bagefter, bliver SÅ meget nemmere.
  5. Klargør dine bær ved at skære dem i passende stykker.
  6. Nu laver du din chokolade mousse. Fordel halvdelen på nedereste bund.
  7. Fordel nu halvdelen af dine bær oven på moussen.
  8. Kom det andet lag bund oven på. Kom smørcreme i en cirkel på bunden. Fordel det sidste mousse oven på og de sidste bær.
  9. Slut af med trejde og sidste bund.
  10. Lad kagen så på køl indtil moussen har sat sig eller minimum 1 time.
PYNT
  1. Fordel resten af smørcremen på toppen og siden af kagen.
  2. Kom krymlet på den nederste del af kagen, mens smørcremen stadig er blød.
  3. stil kage på køl, så smørcremen kan stivne/sætte sig. Lav imens din ganash.
  4. Fordel noget af din ganash på toppen af kagen, helt ud til kanten. Kom lidt ganash i en sprøjtepose eller brug en ske og sprøjt forsigtigt nogle klatter på toppen af kagen de steder du ønsker ganashen skal løbe ned. Dette skal gøres relletiv hurtigt, ihvertfald inden ganashen på toppen stivner. (Pynt med glimmer)
  5. Pynt nu med alt dit blå slik.
Notes
Har du rester af smørcreme og/eller ganash tilbage kan du altid komme det i kage dejen til dit næste bage projekt. Opbevar det på køl eller forst.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Barnedåb, Fondant & Fest kager, Fødselsdag, Kage- lagkagebunde, Kager, Tilbehør og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

20 Responses to Blå Babyshower Kage

  1. Randi skriver:

    Jøsses, nu går du da hel amok,,,,,,,da Nyhedsbrevet kom tænkte jeg straks GUL pga Påske.
    Men hooooold da op så flot den er…..tror jeg ville la børnene snuppe slikket ?
    Go Påske til Jer der oppe i “vintervejret” ?. Håber foråret er lige på trapperne ?
    Kh
    Randi

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Randi,
      Ja en gul påske kage ville måske være mere passende her i påsken. Nu var det bare en blå kage jeg havde klar til bloggen 😉
      Og ih tak, jeg er selv mega stolt af denne kage 🙂
      God påske til jer også, nede i varmen.
      Kram her fra

  2. Tina skriver:

    Så smuk en kage og håber den bragte lykke 🙂
    Rigtig god påske.

  3. jane skriver:

    Hej Christina 🙂 Jeg skal lave en kage til en barnedåb, og tænker denne kage er helt perfekt! Hvor mange personer tror du kagen rækker til ? Mvh Jane

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Jane,
      Tak fordi du syntes om kagen 🙂
      Denne kage i denne størrelse er til ca 18 personer. Du kan også HER finde min side med en kageberegner med hvordan man udregner størrelsen på kagen per antal personer.
      MVH
      Christina

  4. Hanunii skriver:

    Kan den kage laves dagen før?

  5. Sysser Rosenkrands skriver:

    Hej Christina
    Hvor skal jeg opbevare smørcremen mens kagen ‘sætter sig’ 2-4 timer i køleskabet? Skal det bare stå ude, så det bliver ved med at være blødt? eller i køleskabet?
    Vh Sysser

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Sysser.

      Jeg vil anbefale, at du laver smør cremen af to omgange. Hvis dette ikke er en mulighed vil jeg opbevare den et køligt sted, dog ikke i køleskab. men heller ikke i dit sikkert varme køkken. Det koldeste rum i huset 🙂

      Christina

  6. Louise skriver:

    Jeg har nu samlet kagen og venter på at moussen stivner..
    Kan jeg pynte med smørcreme og ganache senere idag og den er stadig pæn imorgen? Skal holde babyshower imorgen og ville gerne ha mere tid imorgen og derfor gøre kagen færdig idag ☺️

  7. Dorthe Nielsen Hansen skriver:

    Kan den fryses ?

  8. Cecillie skriver:

    Hvor længe kan man lave den før ☺️ 1 eller 2 dage inden ?

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Cecilie,
      Ku kan gode bage bundende 2 dage før, og så samle den dagen før. Jeg vil nok anbefale at komme ganach og andet pynt på, så tæt på servering som muligt.

      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *