Pink & Blue Vanilje Cupcakes med SMBC

Disse farverige cupcakes blev faktisk til allerede tilbage i april, sammen med det farverige franskbrød i sidste indlæg. De var lavet som tak til de fantastiske pædagoger på Freja og Wilhelms tidligere vuggestue-stue.

Jeg har nu holdt en længere pause fra bloggen – siden april. Jeg har haft brug for at trække mig fra bageverdenen et stykke tid. Jeg var simpelthen blevt træt af at bage og havde faktisk mistet lysten, både til det og til at blogge.
Lysten er ved at vende tilbage og de kager jeg HAR bagt i den sidste periode, kommer løbende på bloggen nu.
Jeg har derudover taget en beslutning om at der vil komme nogle ændringer her på bloggen. Hvad de helt præcis går ud på, vil jeg dele løbende med jer.
Indtil da, vil jeg håbe at dise farverige cupcakes kommer på bage programet hjemme i jeres køkkener.
Pink and blue cupcakes with SMBCPink and blue vanilje cupcakes – 12 stk
125 g hvedemel
150 g sukker
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver (eller 1-2 tsk vaniljesukker)
lidt salt
50 g blød ægte smør
125 g mælk
1 stk æg

Lyserød og lyseblå pasta farve

Fremgangsmåde
Kom mel, sukker, bagepulver, salt og vanilje i en skål sammen med den bløde smør. Pisk indtil det opnår en sandet konsistens. Pisk, med en gaffel, ægget sammen med mælken. Pisk æg/mælk blandingen i “sandet” i små portioner indtil dejen er ensartet. Del dejen i to lige store portioner og farv den hhv. lyserød og lyseblå.
Fordel dejen i 12 muffin forme (det ser ikke ud af meget, men bare rolig dejen hæver godt op). Bag den i alm konventionel ovn ved 170°C i 20-25 min. Mærk altid efter i midten af en kage, men f.eks. et træ grilspyd, om de er gennembagte.

Swiss maringue Buttercream
4 æggehvider – (140 g)
200 g sukker
250 g blød lurpak smør

Lyserød og lyseblå pasta farve

Fremgangsmåde
Pisk med piskeris æggehvider og sukker i en skål over et simrende vandbad. Pisk indtil alt sukkeret er smeltet.
Når alt sukkeret er smeltet skal det piskes (med elpisker eller i en køkkenmaskine) til massen er kold – det tager gerne 10 min.
Tilsæt smørret, lidt efter lidt og pisk indtil den er lækker og cremet.
Her kan smørcremen begynde at se grynet ud, men pisk blot videre, da den samler sig igen. Se evt how to billeder her.
Del smørcremen i to portioner og farv dem hhv. lyserød og lyseblå. Kom de to smørcremer i hver deres lille sprøjtepose. Kom nu de to små sprøjteposer i én stor og sprøjt den to-farvede smørcreme på dine cupcakes.
Colorfull baking pink & blue vanilla cupcakes with SMBCPå gensyn

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Cupcakes / Muffins. Bogmærk permalinket.

6 svar til Pink & Blue Vanilje Cupcakes med SMBC

  1. Anne Mette Videbæk skriver:

    Hej Christina. Vi kan alle løbe sur i noget. Godt du har fået lysten til at bage igen. Spændende hvad du finder på.
    ❤️❤️❤️Mette

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Mette,
      Tusind tak for din opmuntrende besked. Jeg føler at lysten er ved at vende tilbage, og vil da gerne røbe så meget at det nye højest sandsynlig kommer til at indeholde teori afsnit og noget med børn i bage-køkkenet.
      Christina

  2. Randi skriver:

    SÅ fine,,,,gode til feks børnefødselsdage,,,måske lavet som kagemand 🤔.
    Men godt nok ik “light topping”😬….mon du har en go ide til en light topping 🤔.
    Klem Randi

    • kagertilkaffen skriver:

      Taaak Randi,
      Både børn og voksne var vilde med alle farverne.
      Nej, toppingen er bestemt ikke en light udgave. Måske en alm marengs på toppen?? Den er ihvertfald fedtfattig 🙂
      Christina

      • Randi skriver:

        Jep, alm marengs var nok en go ide, , og med “delt” tyld kan det jo også blive to farvet…ved godt at man i konditor verdenen ikke er så glad for light og al for sunde udgaver. 😊🎂
        Men som du ved sætter jeg også lidt en ære i at gøre en fed, sød, kalorierig kage til en smagfuld lidt sundere udgave.
        Lykkes faktisk jævnligt 😉. Glæder mig til mer på bloggen,,,
        go ide at tage børnene med i køkkenet.

        • kagertilkaffen skriver:

          Hej Randi,
          Man kan bestemt også fler-farve marengs 😉
          Du er nemlig mega god til at tage en opskrift og lave den velsmagende i en light/sundere udgave. Det er bestemt ikke alle der kan det 🙂
          Jeg har i forvejen børnene med i køkkenet og kagerne bliver jo også derefter – mest i pink og blå. Jeg har ikke rigtig følt at det var blog materiale, men hvis budskabet bliver “sådan kan du bage med dine børn” istedet for “se hvilken fin kage jeg kan lave” så ER det jo blog materiale (det bliver det i hvertfals 😉 ).
          Christina

Har du en kommentar? Så skriv den her!