Chokolade Scones

I efterårsferien havde et par veninder og jeg aftalt at holde “te og scones”- hygge – læs; en god undskyldning for at snakke og spise hele dagen.
Jeg havde meldt mig selv til at “stå for det hele” (jaa en hel dag i køkkenet = lykke) og det blev til tre forskellige scones, lemon curd og æblesmør. Derudover serverede jeg flødeskum og hjemmelavet smør til.

Som udgangspunkt brugte jeg opskriften på mine smørbagte scones, hvor jeg kom chokolade i en portion og ekstra sukker i en anden. Dem med sukker smagte vidunderlige, desværre blev de ikke særlig kønne (det må i ikke fortælle dem 😉 ) så dem leger jeg lidt mere med inden i får opskriften.
Chokolade sconesScones 10-12 stk
240 g mel
50 g lurpak smør, kold og skåret i 1 x 1 cm tern
50 g sukker
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
1 1/2 dl kærnemælk
100 g chokolade

Fremgangsmåde
Kom mel, salt, bagepulver, sukker og kærnemælk i en skål og bland det godt. Tilsæt smør og chokolade og bland det med dejen. (Eller kom det hele i en skål og saml dejen) – den skal kun lige samles, ikke æltes.
Vend dejen ud på et melet bord og tryk det forsigtigt, indtil dejen er ca. 2 cm høj.

Udstik dejen i cirkler (ca. 5 cm i diameter). Saml/ælt forsigtigt dejen i en ny klump og gentag indtil alt dejen er brugt. Bag dine scones ved 250˚C i ca. 15 min. til de er gyldne.
Making chokolade sconesAfkøl dem på en bagerist og server de lune scones til et glas te.
Chokolade sconesTip: Du kan også nedfryse dine ubagte scones. Når du så får lyst til et par stykker, tager du dem blot op fra fryseren og lader dem tø op i 15-30 min. Derefter bager du dem som normalt ved 250˚C i 15 min.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Chokolade Scones

 1. Det synes jeg er super – at du kan fryse dem ned og så bage dem efterhånden som du vil. Så får du duften og smagen af nybagt noget oftere.

  • kagertilkaffen skriver:

   Jeg laver næsten altid en dobbelt portion scones og fryser over halvdelen ned. Så er det lyn hurtigt at servere nybagte scones søndag morgen.
   Jeg gør ofte samme trick med mine kanel-snegle.
   Christina

 2. Åse johansen skriver:

  Jeg prøvede disse scones men de blev alt for hårdt bagte med 250 gr

 3. Lise McLaughlin skriver:

  Det kan sagtens være at jeg ikke har styr på Scones opskrifter men er der ikke ved en fejl blevet byttet rundt på smør og kernemælk i opskriften? Mener da bestemt at man bruger mælken til at samle det hele når alle andre ingredienser er tilføjet 🙂
  Lise

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Lise,
   Jeg kommer som regel alle ingredienser i skålen på én gang og samler dejen. Grunden til, at jeg skriver smør til sidst (som anden alternativ) er, at smørret helst ikke skal æltes ud i dejen, men forbliver som små klumper. Håber det giver mere mening?
   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *