Appelsinkage med Rosmain & Chili

Sammen med 54 andre mad-bloggere har jeg meldt mig selv til en madblogger udfordring. Den går meget simpelt ud på, at lave en ret fra en anden blog og derefter blogge om det. Ved en lodtrækning fik man tildelt en blog (og en anden blog fik så tildelt ens egen blog). Udfordringen lød således:

 “du finder så selv en ret på denne blog, som du enten laver som beskrevet i opskriften, eller ny-fortolker som man ønsker – DOG skal der være en vis genkendelighed”

Jeg fik tildelt bloggen matogurter og mit førstehåndsindtryk var, en blog med stor fokus på de gode og lokale råvarer og ikke mindst en masse friske urter.

Opskriften jeg har valgt at ny-fortolke er; “Appelsin – Rosmarin kake“.
Appelsinkage med rosmarin og chiliAppelsinkage med Rosmarin og Chili – Ø 18-2o cm springform
175 g smør
200 g sukker
3 æg
200 g mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 dl appelsinsaft + skal – ca. fra 1 appelsin
15 g frisk rosmarin *
10 g frisk chili *

* Mængden afhænger af hvor kraftige/stærke de to krydderier er og hvor kraftig du ønsker smagen.

1/2 appelsin, saften deraf – til at hælde over den varme kage

Glasur
1/2 appelsin, saften deraf
flormelis

Fremgangsmåde
Riv skallen af appelsinen og pres saften fra. Befri chilien fra kerner og skær den i mindre stykker. Befri rosmarin bladene fra stænglen. Kom det hele i en blender og blend godt – ikke alt for fint.
Pisk imens smør og sukker let og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen og pisk godt ind imellem. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og pisk det i. Tilsidst piskes appelsin/rosmarin/chili saften i.
Making appelsinkage med rosmarin og chiliKom kage dejen i en bagepapir-foret eller smurt springform og bag kagen ved 175˚C i ca. 45 min. – mærk altid efter med en “bage-pind”.

Hæld saften fra 1/2 appelsin over kagen, med det samme den er taget ud af ovnen.
Når kagen er kold pyntes den med glasur.
Kage med appelsin, rosmarin og chiliJeg har brugt mange timer på “matogurter”, der er en utrolig fascinerende og inspirerende blog. Her fandt jeg hurtig frem til et par opskrifter inden for kaker (kage) kategorien jeg gerne ville afprøve.

En af disse opskrifter var eplesmør, som jeg syntes lød utrolig lækker og spændende. Efter et par timer med google og en større forståelse af hvad æblesmør egentligt er, lavede jeg min egen version og mmm det blev godt.

Jeg ville egentligt have pyntet kagen med spiselige blomster, da det er noget “matogurter” ofte pynter sine kager med. Da dette egentligt er en forårskage (hos matogurter) og jeg vælger at bage den om efteråret, ja så er der ingen fine små spiselige blomster.

TIP Hvis du vil efterårs pimpe kagen, kan du komme 1 tsk stødt kanel eller muskatnød i.
Appelsinkage med rosmarin, chiliNu er jeg blot spændt på, at se hvad alle de udfordrede blogge finder på at lave og ikke mindst hvad Linda fra “mit livs kogebog” finder på at re-lave fra kagertilkaffen.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Andet, På Kage oplevelse og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Appelsinkage med Rosmain & Chili

 1. matogurter skriver:

  Så flotte bilder du har,takk for fine ord og for spennende utfordring. Vil gjerne legge inn dine bilder av kagen hvis jeg får lov? Kaken er jo egentlig en toscansk høst kake. Nydelig med juleappelsiner:D takk for flott tolking:D

  • kagertilkaffen skriver:

   Tusind tak og tak for en spændende blog med masser af skønne sager 🙂 Jeg er rigtig glad for, at du syntes om min ny-tolkning af din (toscanske høst) Appelsin- rosmarin kage. Den er super lækker og rigtig saftig.
   Du må gerne låne et par billeder fra udfordringen på din blog.
   God weekend.
   Christina

 2. LaCucinaNada skriver:

  …. mine tanker er: fræk kombination af krydderier og appelsin!
  Den kage kunne godt komme på bordet til min årlige Julestue.

  Ja Liv har en meget spændende tilgang til råvarer, og finder på mange sjove sager. Man kan sige at en sidegevinst ved denne udfordring er nye blog-bekendtskaber 🙂
  Jeg skal da bla til at følge din blog!

  Fedt at du gad lege med –
  måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang …

  Mvh La Cucina Nada

  • kagertilkaffen skriver:

   Tusind tak Nada,
   Du kan tro at denne udfordring har givet en masse nye blog-bekendtskaber og derigennem en masse inspiration 🙂

   Jeg er så glad for at jeg meldte mig til denne udfordring og jeg er bestemt klar på runde to – spændende med tema. Tak fordi du satte det hele i gang 🙂

   MVH
   Christina

 3. manuela skriver:

  Ser lekker ut! Aldri prøvd appelsin i kage.

 4. Pingback: Påskekos | mat&urter

 5. Pingback: madblogger-udfordringen-part-one | Madbloggerneshimmel.dk

 6. Har en niece som elsker chili, jeg skal bage kage til hendes fødselsdag i næste uge, og denne skal da HELT sikkert prøves, det kan godt være at gæsterne bliver overraskede. Jeg vender tilbage med “dommen” 😀 uuh jeg glæder mig.
  Tak for opskriften.

  Hilsen Tine

 7. Hej igen Christina.
  Kagen var et stort hit hos langt de fleste gæster, der var et par stykker som ikke “turde” smage, men pyt med det, så var der jo mere til os andre.
  Jeg er allerede i gang med at bage den en gang mere, mine kolleger VIL bare smage den også, så de får den nok på mandag.
  Opskriften er lagt sammen med mine yndlingsopskrifter, tak for den.
  Hilsen Tine

 8. Pingback: Madblogger Udfordringen | Det er bare sundt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *