Jule specier med chokolade

Det tegner til at blive en rigtig hvid jul i år og det får mig rigtig i jule stemning. Derfor bager jeg på livet løs i det lille jule pyntet køkken, verdens nemmeste og lækreste jule specier.

Disse småkager er gode til en kop kaffe og de er også den perfekte værtindegave til julemiddagen. Eller hvis man bare kommer forbi til en kop kaffe. Et par dage efter jeg havde bagt disse, fik jeg nemlig selv en dåse jule specier i værtindegave og de var vild lækre.

Her får du grund opskriften til alm specier, herefter kan du tilsætte det du ønsker, nødder, hindbær, skovbær, marcipan, citron , ja kun fantasien er grænsen.

Til ca. 100 specier
300 g lurpak smør, stuetemperatur
375 g mel
125 g flormelis
1 spsk vaniljesukker, den hjemmelavet naturligvis

Til chokolade specier – 100 stk
200 g hakket chokolade

Fremgangsmåde
Kom mel, smør, flormelis og hakket chokolade i en skål og bland det godt sammen. Jeg æltede i hånden, du kan også bruge en køkkenmaskine. Tril dejel i stænger på 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker. Kom dem kort i fryseren. Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkage dejen på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
Til swirl specier – 100 stk
4 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde
Find to skåle frem og kom halvdelen af mel, smør og flormelis i hver skål. Tag 4 spsk mel fra den ene skål og tilsæt 4 spsk kakaopulver.  Bland det godt sammen i begge skåle. Jeg æltede i hånden, du kan også bruge en køkkenmaskine. Rul begge deje ud i en firkant til de er ca 3 mm tykke, den hvide lidt længere end den brune. Kom den brune firkant oven på den hvide og rul dem sammen. Ret til så stangen er 3 cm i diameter og hvis du ønsker kan du rulle dem i sukker. Kom dem kort i fryseren. Når de er faste, skæres de ud i ca. 3 mm. tykke skiver.
Kom småkage dejen på en bageplade med bage papir og bag dem ved 200˚c i ca. 8 min.
Jeg bagte kun halvdelen den dag jeg bagte og gemte resten af stangen i fryseren. På den måde kan jeg på ingen tid have nybagte småkager klar til gæster eller aftens kaffen.
Glædelig jule bagning

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Jul, Småkager / Cookies og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

16 Responses to Jule specier med chokolade

 1. Jette skriver:

  Uhmmm hvor dine specier smagte vidunderlige, og tak for en dejlig weekend…… de billeder du tager bliver mere og mere unikke, og så med oldemors smukke gamle porcelæn 🙂 så smukt 🙂

 2. Jeg vil gerne give din mor ret!!! 🙂 virkelig flotte billeder; smugkiggede din opskrift for mine læsere har bedt mig om at lave specier (glutenfri) -og havde ingen anelse om hvad det var for en størrelse! 😉

 3. Anja Darling Madsen skriver:

  Hej, jeg har lige lavet dem med nutana i stedet for smør, det kan man sagtens og de er meget lækre. Jeg brugte dog kun 100 g. mørk chokolade (70%) og det syntes jeg var rigeligt 🙂

 4. Anja Darling Madsen skriver:

  Undskyld Nutana margarine 😉

 5. Rene Durin skriver:

  De 4 spsk mel der tages væk fra den éne skål hvor der kommes kakao i, er vi enige om at det ikke skal bruges?

 6. sussi schwaner skriver:

  Hvis man ikke laver hjemmelavet vanilie sukker hvad skal man så bruge? Hvor mange % er chokoladen på?

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Sussi,
   Du kan også anvende alm købe vaniljesukker, eller vaniljekorn fra en vaniljestang.
   Den chokolade jeg anvendte i denne portion var vist nok 66%, men du kan anvende lige den du har lyst og smag til.
   Christina

 7. sussi schwaner skriver:

  Og skal det være lurpak eller må det godt være den billige fra netto?

 8. Pingback: Candy Cane Specier | Kager til kaffen

 9. Betina skriver:

  Ang. de swirl specier, hold da op de har bare drillet mig. Jeg kan ikke rulle dejen ud da den er for blød, så derfor kom jeg den lidt på køl for at den skulle blive nemmere at arbejde med, men stadig samme resultat. Jeg har slet ikke fået dem samlet, har du haft problemer med det????
  Betina

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Betina,
   Jeg har nu ikke haft dette problem. Men tænker, at du kan prøve at udrulle dejene i mellem to stykker bagepapir. Så hænger de da ikke fast i bordet eller noget. Du kan også komme lidt vand i mellem de to lag, for at “lime” dem sammen.
   Håber disse to tricks kan hjælpe?
   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *