Citronfromage

Min kæreste læser til eksamen for tiden, så derfor syntes jeg at han skulle forkæles lidt. En af hans (snart mange) ynglings desserter er citronfromage. Og ikke bare hvilken som helst citron fromage, det skal være den fra Frk. Jensens kogebog.

Denne udgave er dejlig syrlig og det skal være for at den er helt rigtig. Den er også rigtig lækker som appelsin og limefromage.
Citron fromageNy og forbedret opskrift pr 13/9-13

Citron fromage- 3-4 personer – eller et lag i en Ø20 cm kage – ca 6dl
3 blad husblads
1 bæger past. æggeblommer
1 bæger/45 g past. æggehvider
50 g sukker
1 dl fløde
1 dl appelsin/citron/lime saft
+ evt 1 tsk appelsin/citron/lime skal

Pynt
1 dl piskefløde
Syltet og bagt citronskaller

Fremgangsmåde
Fromage
Husblassen sættes i blød i koldt vand i 10 min.

Æggeblommerne og sukker piskes til en let og luftig æggesnaps, det tager gerne 10 min. Rør halvdelen af saften og alt citronskallen deri.

Husblassen tages op med det vand, der hænges ved, og smeltes over vandbad. Afkøl husblassen med resten af citronsaften og hæld den derefter i æggemassen, i en tynd stråle mens der piskes. Lad det stå 5-15 min mens det tykner.
making fromage del 1Pisk imens æggehviderne stive og fløden til skum, i hver sin skål. Når æggemassen er tyknet, vendes noget af flødeskummet i. Derefter vendes æggemassen over i fløden.
making fromage del 2Nu vendes lidt af de piskede æggehvider i fløde/æggemassen og derefter den over i hviderne. Fromagen hældes i dessertglas eller på kagen. Lad fromagen stå på køl og “sætte” sig i 2-4 timer.
making fromage del 3

Syltet og bagt citronskal
1 usprøjtet citron
½ dl vand
50 g sukker

Fremgangsmåde pynt
Skræl citronen med en kartoffelskræller i så mange strimler som muligt. Skær så evt. citronskal stykkerne i mindre strimler.
Sukker og vand bringes i kog. Kom citronstykkerne i gryden med sukkerlaget og kog dem i ca. 10 min. kom forsigtigt strimlerne på bagepapir og tør dem i ovnen ved 75˚c i 30 min.
syltede og bagt sitronskalKom de tørrede citronskaller kunstfærdigt på fløden og server.
CitronfromageVelbekomme
Christina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert, Mousse/ fromage/ cremer, Tilbehør og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Citronfromage

  1. Louise skriver:

    Hej, kan man lave det citron pynt dagen før det skal bruges?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *