Tarte au citron meringuée

Jeg har hørt og læst meget om tarte au citron meringuée eller cirtontærte med marengs, som er en af Frankrigs ynglings spise. Så den måtte jeg bare prøve. Og tro mig når jeg siger wow, hold da op hvor er den go. Dejlig syrlig med det søde på toppen og så kommer den knasende bund mmm. Den er fra nu af den ypperste ynglings spise, ifølge min kæreste.

Sådan blev resultatet:
Tarte au CitronJeg har fundet en masse opskrifter på den, og de var stort set alle ens. Så jeg valgte en udgave, med egne tilføjelser, der kommer fra “spise med price

Til en 25cm Ø eller 4-6 små tærter, skal du bruge.

Mørdej
250 g mel
170 g lurpak smør
60-70 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 lille æg
Et lille nip salt

Citron-creme
Fileter af 2 citroner
Revet skal af 1 citron
75 – 100 g sukker
2 hele æg + 2 blommer
2 dl fløde

Italiensk marengs
85 g æggehvide (2 bøtter past. æggehvider)
150 g sukker
3/4 dl vand

Fremgangsmåder
Mørdejen
Kom mel, flormelis, vaniljesukker og salt i en skål og smuldr smørret der i, jeg kom det i min blender. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt, den må ikke æltes. Dejen skal nu hvile minimum en times tid i køleskabet.
MørdejRul dejen ud og kom det i en smurt tærteform. Først skal dejen bages “blindt”, dvs man lægger et stykke bagepapir/stanniol over dejen og kommer fx kikærter ovenpå, så dejen ikke hæver op under bagningen.
Bag den ved 220˚C i ca. 15 min. Fjern bagepapir og ærter, og bag tærten yderlig i fem min.
Bagning af bundCremen
Blend citronfileterne, citronskal, sukker, æg og æggeblommer, kom derefter fløden i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i ca. 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.
CitroncremeItalienske marengs
Kom sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup.
Imens piskes æggehviderne til der dannes toppe. Hæld nu den kogende sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af, det tager ca. 10-15 min. Kom marengsen i en sprøjtepose.
Italiensk marengsFind den afkølede tærte frem og dekorer den med marengsmassen. Du kan dekorere den som du ønsker, brug din fantasi. Her er de to jeg valgte.
Kommer magengs påSæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden eller gør som mig og flamber den med en brænder. Lad tærten køle af før den spises.

NB: Jeg kan ikke anbefale at fryse den, da bunden bliver meget blød.
Tarte au citronGo fornøjelse og velbekomme
Christina

Dette indlæg blev udgivet i Tærter / Pie og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

13 Responses to Tarte au citron meringuée

 1. Sikke en skøn blog du har – har lige siddet og oversavlet tastaturet da jeg bladrede dine indlægs igennem 🙂 Virkelig flot med den roseformede marengs på citrontærten!

 2. Lisbeth skriver:

  Jeg skal lave dem til nytårsmenuen men har lige to spørgsmål, jeg håber du kan nå at svare på.
  Kan jeg lave tærten med cremen i dag og vente med marengs til i morgen?
  Hvilke bagetider har du brugt til de små forme?

  • kager til kaffen skriver:

   Det lyder som en rigtig god ide med disse tærter til nytårs desserten , har selv haft samme tanke 🙂
   Nu er det et stykke tid siden jeg sidst bagte denne tærte. Jeg tror godt du kan lave bud og fyld dagen før du kommer marengs på. Bunden kan muligvis blive en anelse blød. Jeg mener jeg forkortede bagetiden til 10-12 min + 3-5 til bunden og ca 20 min til fyldet, men prøv dig frem og hold godt øje.
   Christina

 3. Josephine skriver:

  Smukke smukke tærter:). Hvilken tyl har du brugt til den tærte som ikke er sprøjtet i op i toppe, altså tylnummer og mærke. Håber at du kan svare hurtigt, da den ville passe godt til weekendens middagskaffe.
  Skøn blog du har. Meget fin sideopsætning så det ser indbydende ud.
  KH
  Josephine

  • kagertilkaffen skriver:

   Tusind tak for komplimenterne Josephine 🙂
   Jeg har brugt en rosenetyl på Ø11mm, du kan købe den her.
   Det lyder som et dejligt weekend projekt, syntes bestemt at du skal kaste dig ud i det. Du vil ikke fortryde 🙂
   Christina

 4. Janni skriver:

  Skøn tærte! Den er altid et kæmpehit. Jeg har dog ingen tålmodighed når det kommer til sprøjteposer, så jeg smører bare marengsen på, og laver dutter med dejskraberen. Det ser ganske udmærket ud. Jeg skal også lige øve mig lidt med gasbrænderen, men det skal jeg ikke klage over, thi så har jeg nemlig en rigtig god undskyldning for at lave endnu en tærte eller ti 😉

  Kager til kaffen er i øvrigt altid det første sted jeg kigger, når jeg vil prøve noget nyt – eller når jeg bare vil sidde og savle over lækre opskrifter. Man kan jo ikke andet 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Janni,
   Tusind tak for din kommentar, tak.

   Ja øvelse gør mester, og så er det altid rart med en rigtig god undskyldning for at bage flere tærter 🙂 Jeg har dælme også tit bandet over den gasbrænder. Mht marengsen, så smager den jo ens, uanset hvordan den kommer på – det var nu også en god undskyldning for, at bage endnu flere tærter.
   Christina

 5. Asma Laila skriver:

  Skal man have dejen 1 time i køleskabet ? 🙂

 6. Nadia skriver:

  Hej Christina

  Hvor lang tid vil du anslå kagen tager alt lave? Alt i alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *