Fastelavnsboller med forførende Chokoladecreme

Selvom der er få dage til fastelavnsweekend, skal i da bestem ikke snydes for opskriften til disse utrolige lækre fastelavnsboller med syndig chokoladecreme.

I sidste uge delte jeg opskriften på mine nye og forbryde fastelavnsboller med jer.
Og alligevel vil jeg også dele den opskrift med jer.

Jeg kan simpelthen ikke lade være, da denne syndige chokoladecreme er intet mindre end vidunderlig.

So, without further ado…. tadaaa….

Fastelavnsboller med Chokoladecreme
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Forfatter:
Antal: 16
Ingredienser
Fastelavnsbolledejen
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 325-375 g mel
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 125 g blød ægte smør
Chokoladeecreme
  • 2 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 15 g hvedemel
  • 2,5 dl sødmælk
  • 100 g mørk chokolade, mælke chokolade eller hvid chokolade.
Glasur
  • Usødet bagekakao
  • Flormelis
  • Vand
  • Krymmel til pynt
Fremgangsmåde
Bolledejen
  1. Lun mælken til lillefingervarm (max 37°C) og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt det let sammen.
  3. Tilsæt æg og smør og ælt dejen i 6-8 min.
  4. Lad dejen hvile et lunt sted i 1 time.
  5. Lav imens cremen.
Chokoladecremen
  1. Start med at smelte chokoladen.
  2. I en gryde piskes æggeblommerne sammen med sukker og vaniljesukker.
  3. Tilsæt maizena og hvedemel og rør til der ingen klumper er.
  4. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, og rør godt - på dem måden kan du undgå klumper.
  5. Opvarm cremen til kogepunktet og rør konstant under hele opvarmningen.
  6. Når cremen begynder at koge vil det pludselig begynde at tykne og NU skal du virkelig piske igennem.
  7. Lad det koge i 2-3 minutter og tag gryden af varmen.
  8. Vend chokoladen i den varme creme.
  9. Kom den varme creme i en beholder, lad det dampe af, og kom så film ovenpå - helt ned på cremen (så dannes der ikke skind).
  10. Lad cremen køle.
Sådan samles fastelavnsbollerne:
  1. Udrul dejen til en firkant på 40×40 cm og skær dejen ud i små frikanter på 10×10 cm.
  2. Fordel chokoladecremen på de små frikanter.
  3. Fold hjørnerne mod midten og klem dem godt sammen, kom bollerne med samlingen ned af på en bageplade med bagepapir - se evt HER hvordan.
  4. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 45 min.
  5. Bag bollerne ved 200˚C i 12-15 min.
Pynt
  1. Lav glasur af kakao, flormelis og vand og kom det på de afkølede fastelavnsboller.
  2. Pynt med krymmel.
TIP
  1. Hvis du vil undgå at glasuren løber (som på mine fastelavnsboller), kan du enten lave glasur med kogende vand eller opvarme den færdige glasur op i mikroovnen.
  2. HUSK at du skal arbejde hurtigt med at få krymmel på, for glasuren størkner hurtigere end normalt.

Herunder ser du fastelavnsboller med dejlig 70% chokolade og med hvid chokolade.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Halloween. Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.