Fastelavnsboller med forførende Chokoladecreme

Selvom der er få dage til fastelavnsweekend, skal i da bestem ikke snydes for opskriften til disse utrolige lækre fastelavnsboller med syndig chokoladecreme.

I sidste uge delte jeg opskriften på mine nye og forbryde fastelavnsboller med jer.
Og alligevel vil jeg også dele den opskrift med jer.

Jeg kan simpelthen ikke lade være, da denne syndige chokoladecreme er intet mindre end vidunderlig.

So, without further ado…. tadaaa….

Fastelavnsboller med Chokoladecreme
Author: Christina
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 16
Ingredients
  • Fastelavnsbolledejen
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 325-375 g mel
  • 4 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 125 g blød ægte smør
  • Chokoladeecreme
  • 2 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 15 g maizena
  • 15 g hvedemel
  • 2,5 dl sødmælk
  • 100 g mørk chokolade, mælke chokolade eller hvid chokolade.
  • Glasur
  • Usødet bagekakao
  • Flormelis
  • Vand
  • Krymmel til pynt
Instructions
Bolledejen
  1. Lun mælken til lillefingervarm (max 37°C) og opløs gæren deri.
  2. Tilsæt mel, salt og sukker og ælt det let sammen.
  3. Tilsæt æg og smør og ælt dejen i 6-8 min.
  4. Lad [b]dejen hvile[/b] et lunt sted i [b]1 time[/b].
  5. Lav imens cremen.
Chokoladecremen
  1. Start med at smelte chokoladen.
  2. I en gryde piskes æggeblommerne sammen med sukker og vaniljesukker.
  3. Tilsæt maizena og hvedemel og rør til der ingen klumper er.
  4. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, og rør godt – på dem måden kan du undgå klumper.
  5. Opvarm cremen til kogepunktet og rør konstant under hele opvarmningen.
  6. Når cremen begynder at koge vil det pludselig begynde at tykne og NU skal du virkelig piske igennem.
  7. Lad det koge i 2-3 minutter og tag gryden af varmen.
  8. Vend chokoladen i den varme creme.
  9. Kom den varme creme i en beholder, lad det dampe af, og kom så film ovenpå – helt ned på cremen (så dannes der ikke skind).
  10. Lad cremen køle.
Sådan samles fastelavnsbollerne:
  1. Udrul dejen til en firkant på[b] 40×40 cm[/b] og skær dejen ud i små frikanter på [b]10×10 cm[/b].
  2. Fordel chokoladecremen på de små frikanter.
  3. Fold hjørnerne mod midten og klem dem godt sammen, kom bollerne med samlingen ned af på en bageplade med bagepapir.
  4. Lad bollerne [b]hæve[/b] et lunt sted i [b]ca. 45 min[/b].
  5. [b]Bag bollerne ved 200˚C i 12-15 min.[/b]
Pynt
  1. Lav glasur af kakao, flormelis og vand og kom det på de afkølede fastelavnsboller.
  2. Pynt med krymmel.
TIP
  1. Hvis du vil undgå at glasuren løber (som på mine fastelavnsboller), kan du enten lave glasur med kogende vand eller opvarme den færdige glasur op i mikroovnen.
  2. HUSK at du skal arbejde hurtigt med at få krymmel på, for glasuren størkner hurtigere end normalt.

Herunder ser du fastelavnsboller med dejlig 70% chokolade og med hvid chokolade.

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Halloween. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Fastelavnsboller med forførende Chokoladecreme

  1. Cecilie skriver:

    Hej, tak for en god opskrift!
    Hvilken kaffe drikker du mon til dine lækre kager?
    https://www.mokkahouse.dk/ har lige nu fuldautomatiske espressomaskiner på bud… De laver god kaffe 😉

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Cecilie,

      Velbekomme, håber de smagte?

      Jeg har en fantastisk saga espresso maskine jeg primært brygger på fortiden. Og til disse fastelavnsboller vil jeg nok anbefale dig at drikken en lys ristet kaffe (evt fra Etiopien eller kenya) til at ballancere sagen med en fastelavnsbolle.

      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *