De Bedste Kanelsnegle – Ever!

Godt nytår til jer alle derude.

Disse kanelsnegle er seriøst de bedste jeg/vi nogensinde har bagt.

De er nemme at bage og børnene kan være med under hele processen. Og det bedste af det hele er, at de kan gemmes i fryseren. Når kanel snegle lysten kommer sig snigende, kan du nemt tage et par stykker op, tø og lune dem inden du kommer dejlig sød glasur ovenpå mmmm.

Hvad venter du på?
Hæve ventetiden kan dog godt være lidt en tålmodigheds dræber for de små. Herhjemme hjælper det, hvis jeg fra starten gennemgår processen og forklarer at dejen skal hæve 2 gange, men at de (børnene) selvfølgelig kan være med til alt det sjove alligevel.
Vi bager ofte kanel snegle herhjemme. Denne gang kom vi mini skumfiduser og Smarties ovenpå remoncen. Du kan komme lige det du har lyst til oven på, eller helt lade være og nyde kanel sneglene som de almindeligvis er – kun med remonce.
Jeg elsker at F&W udviser så stor interesse for at være med i køkkenet og derfor laver vi ofte sjove, farverige kager med forskellige ingredienser, der normaltvist ikke hører sig til, men som de har valgt. Vi hygger og det er det vigtiste.

De Bedste Kanelsnegle - Ever!
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Lækre, bløde og saftige kanelsnegle. Opskriften passer til en stor ovn bradepande - så kan du ikke spise den alle, kan du komme i fryseren.
Forfatter:
Antal: 20
Ingredienser
Dejen
  • 2 dl mælk - gerne kærnemælk
  • 50 g gær
  • 500 g mel - evt lidt mere/mindre
  • 2 tsk stødt kanel
  • 20 g sukker
  • 100 g Lurpak smør, stuetemperatur.
  • 2 æg
Remonce
  • 200 g Lurpak smør, stuetemperatur
  • 150 g brunfarin
  • 2 spsk kanel
Ekstra fyld
  • en halv pose mini skumfiduser
  • 3-4 pakker de små Smarties
Glasur
  • Flormelis
  • vand
Fremgangsmåde
Dejen
  1. Lun kærnemælken til “lillefinger” varm og kom det i en skål.
  2. Kom gæren deri og rør til det er opløst.
  3. Bland mel, vaniljesukker, kanel og sukker og hæld det i mælken og ælt det let.
  4. Tilsæt det bløde smør og æggene og ælt dejen i 5-7 min til dejen er glat og smidig.
  5. Dejen må gerne hænge lidt i, i bunden af skålen.
  6. Lad dejen hvile i 15-20 min.
Remonce
  1. Kom smør, sukker og kanel i en skål og rør det godt sammen.
Samling
  1. Udrul dejen på et let melet bord til dejen er ca. 40 x 60 cm.
  2. Kom remoncen på dejen og smør den ud så den er jævnt fordelt.
  3. Rul dejen sammen i den korte ende, så rouladen nu er 40 cm lang.
  4. Skær rouladen ud 20 lige tykke skiver og kom dem i den bradepande (med høj kant) der passer i din ovn.
  5. Klem hver snegl lidt ned i midten, så undgår du at de hæver op i en top når de bliver bagt.
  6. Lad dem nu efterhæve i ca. 30 minutter.
  7. Bag dem ved 185°C i ca. 25 minutter eller indtil de er færdige
Pynt
  1. Mens dine kanelsnegle damper af kan du lave lidt glasur.
Notes
Disse kanelsnegle er frysegnet. Undgå at komme glasur på inden de fryses ned.

Lige som jeg stod og koncentrerede mig med at tage fine billeder, fik jeg besøg af en sulten T-Rex. Her ville det være nemt at sige: “børn altså” og smile sødt.
MEN det var faktisk min mand der liiige ville drille lidt – ja min mand. Jeg er simpelthen gift med det største legebarn (og han vil nok sige det samme om mig?). Billederne blev faktisk ret gode og ikke mindst sjove, så de kommer med her på bloggen alligevel.
God bagelyst derude.
Christina

Dette indlæg blev udgivet i Børn i Køkkenet, Brød / Gærdeje, Picnicmad og tagget . Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.