Lækre Grov Pesto Snurrer

Da jeg bagte disse pesto snurrer var formålet, at de skulle bruges som afveksling i alle vores madpakker. Især F&W var vilde med at have dem med i deres eftermiddagsmadpakker i børnehaven.

Derudover opdage vi at de også er virkelige gode som madbrød til en god græskarsuppe, ja sikkert alle supper 🙂
Herunder kan du se hvordan du selv kan fremtrylle disse lækre, saftige, bløde og stadig sprængfyld med fibre pesto snurrer.

Lækre Grov Pesto Snurrer
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet tid
 
Lækre, saftige, bløde og stadig sprængfyld med fibre pesto snurrer. Perfekte til madpakken året rundt og til picnickurven til sommer.
Forfatter:
Ingredienser
Grov Pesto snurrer - 12 store eller 24 mini
  • 5 dl mælk eller vand
  • 50 g gær
  • 150 g grahamsmel
  • 100 g rugmel
  • 500 g hvedemel - evt lidt mere/mindre
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 50 g revet parmasan
Fyld
  • et stort glas pesto
Fremgangsmåde
Dejen
  1. Opvarm mælken til den er "lillefinger varm" - 35-37°C varmt.
  2. Oplæs gæren der i.
  3. Tilsæt renten af ingredienserne og ælt dejen i 5-7 minutter på i din køkkenmaskine - eller så længe du orker i hånden.
Hæve - Forme - Efterhæve
  1. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse, i ca. 30 minutter
  2. Udrul dejen til en rektangel på ca. 40x60cm
  3. Fordel pestoen ovenpå dejen
  4. Læg dejen dobbelt ved at fold dejen på det lange led, så dejen nu er 40x30cm
  5. Skær 12 lige tykke strimler - strimlerne skal blive ca 3 cm tykke.
  6. Hvis du vil lave dine snurre lidt mindre, skal strimlerne nu delen på mindre så de nu kun er 15 cm lange.
Herfra er der mange forskellige metoder til at forme dine snurrer, jeg gør:
  1. Du kan sno strimlen inden du "snurrer/vrikler" den rundt til en cirkel evt omkring dine fingere.
  2. Kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  3. Bag dine snurrer ved 180°C i 15-20 minutter.

Herunder kan du se forskellen på én stor og to små pesto snurrer
Velbekomme

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Brød / Gærdeje, Madpakke mad, Picnicmad. Bogmærk permalinket.

Har du en kommentar? Så skriv den her!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.