Cup of Coffee Cake + Test af AeroPress

//Sponsoreret indlæg//

Kender du det, at du har sindssygt meget lyst til kage? Det eneste problem er bare, at du ikke orker den lange proces med kagedejsblanding, bagning og oprydning bagefter? Desuden har du nu bagt en kæmpe stor kage og spises skal den jo, for man smider da ikke kage ud, vel?

Jeg kan med glæde præsentere 5 minutters kagen. Den kan blandes og bages i den samme kop som den også senere kan nydes af.

Jeg faldt over denne metode, da kæresten min havde købt en færdigblandet kage, beregnet til en kop. Da jeg jo altid mener, at jeg kan gøre det lige så godt og vist ikke bedre selv, gik jeg i gang med at lave research omkring emnet. Her fandt jeg ud af dette fænomen er kæmpe stort i udlandet og at det på engelsk hedder Mug Cake. På dansk vil det nok hedde Kage i Kop eller Kop Kage. 

Den første opskrift jeg vil dele med jer er denne kaffe kage i kop.
A Cup of Coffee Cake

Kaffe kage i kop – i en 2,5 dl kop – to personer
4 spsk mel
3 spsk sukker
1 1/2 spsk usødet bage kakao
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk malet kaffe
1 knivspids salt
2 spsk smeltet smør eller olie
5 spsk AeroPress brygget kaffe – i den stærke ende – gerne espresso styrke

Fremgangsmåde
Kom mel, sukker, kakao, bagepulver, salt i en kop og bland det kort med en gaffel. Tilsæt smør/olie og kaffe, og rør med en gaffel indtil kagedejen er ensartet. Drys evt med lidt ekstra malet kaffe.
making kaffe kage i kopBag kagen i mikroovnen ved 850W i ca. 1 1/2 minut.
Alle mikroovne er ikke lige effektive og alle kopper er ikke lige tykke, så prøv dig frem med tiden.
Lad kagen køle lidt og nyd den alene eller med en du holder af.
Kaffe kage i kopCoffee Cake in a CupTest af AeroPress
Efter at jeg har modtaget min nye AeroPress har jeg næsten udelukkende drukket kaffe der er brygget med den. Kaffen bliver utrolig rund og blød. Derudover er AeroPressen både nem at anvende og rengøre. 

Når du så har styr på hvordan du brygger en god kop kaffe på din AeroPress kan du gå igang med at lege med forskellige bønner, der er rister forskelligt og ikke mindst hvilken formalingsgrad der passer til din kaffe-smags-præferencer. Derudover kan du lege med vandets temperatur, her anbefales det at man brygger kaffen med 92-95°C varmt vand.

Vil du lave espresso på din AeroPress er det lidt mere teknisk, og de kloge hoveder vil straks sige at det er umuligt at opnå de nødvendige ca. 9 bars tryk det kæver. Hvis du anvender et metal filter eller flere lags papirfilter er du godt på vej.

Så gælder der kaffebønnernes formalingsgrad. En espresso skal gerne brygges med ca. 7 gram fint malet kaffe, og her skal der brygges ca. 30mL espresso på ca. 25 sekunder.
Jeg skriver ca. da det er meget individuelt hvordan man foretrækker sin kaffe, samt det også kan variere fra bønne til bønne. Hvis din kaffe løber igennem for hurtigt er bønner malet for grove og hvis den løber igennem for langsomt er bønnerne malet for fine, dette kan også give en bitter kaffe.

Det der bl.a. kendetegner en god espresso, er den crema der ligger oven på kaffen. For at opnå denne skal alt det ovenstående finjusteres så det passer til en espresso brygning. Kaffe sorten du brygger med kan også have en indflydelse. Der findes to kaffesorter, Arabica og Robusta. Robusta, eller en blanding af de to bønner, er ofte den der anvendes til espressokaffe, da den er med til at give den gode crema.

AeroPressen er genial, hvis du er den eneste i hjemmet der drikker kaffe eller hvis du blot ønsker at brygge én kop kaffe ad gangen, og du ikke vil investere i en af de store og dyre espressomaskiner.

Christina

//Jeg har her fortalt min ærlige mening omkring den AeroPress, der blev stillet til rådighed af sponsor//

Dette indlæg blev udgivet i Kage i kop - Mug Cake, Produkt test og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Cup of Coffee Cake + Test af AeroPress

 1. Anne Mette Videbæk skriver:

  Hej Christina. Har ikke microovn. Hvor lang tid skal kaffe kage i kop bages i almindelig ovn?

  Med venlig hilsen

  Anne Mette

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Anne Mette,
   Jeg vil tro den så skal have ca. 15 minutter ved 200°C. Du må prøve dig frem med tiden.
   Ellers vil jeg anbefale at bagge disse chokolade muffins eller disse chokolade cupcakes.
   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *