Chocolate Stout Mascarpone Cake med friske bær

Sommer, sol, familie, kolonihave, bachelor fejring og kage. Så kan man vist ikke ønske sig mere?

kæresten min blev for nogle uger siden færdig med sin bachelor (hurrrrraaaa og tillykke) og dette skulle naturligvis fejres (igen og igen).

En af disse fejringer foregik i min mors hyggelige kolonihave hvor det var dækket op med boller og kager til kaffen.
Menuen bestod af landboller, brændenælde boller og økologiske grynstykker (en ny melblanding jeg testede for Amo). Ens for alle var, at de var koldhævet, lækre og saftige. Af kager var der en blød, sommervenlig pavlova med flødeskum og friske bær. Tilsidst og ikke mindst denne saftige mørke chokolade stout kage med lækker blød marcarpone/cream cheese frosting, toppet med en masse friske solmodne bær.
Chocolate stout mascarpone cakeChocolate Stout Cake
1 stk Chocolate Stout Cake
150 g chokolade – (valgfrit)

Chocolate mascarpone frosting
250 g marscapone
200 g cream cheese – (ikke light)
85 g kakaopulver
80 g flormelis
5 dl piskefløde

Pynt
Friske bær

Fremgangsmåde
Chocolate Stout Cake
Hak chokoladen og vend det i dejen inden det kommes i formen. Bag ellers kagen som anvist i opskriften, lad den køle helt af og del den i to. Jeg lavede her 1 1/2 portion og fordelte dejen i to Ø20 cm springforme.

Chocolate mascarpone frosting
Pisk mascarpone og cream cheese cremet og pisk derefter flormelis og kakaopulver i. Kom nu fløden i lidt efter lidt og pisk indtil cremet. Pisk endelig ikke for længe, da den ellers kan skille.
Making mascarpone frostingSådan skal kagen samles
Kom halvdelen af frostingen på den ene bund og kom derefter den anden bund over. Fordel det sidste frosting på toppen af kagen og pynt med forskellige friske bær.
Samle kagenServer kagen til dem du holder af og nyd den til en kop rigtig god kaffe eller te.
chocolate stout mascarpone cakeInspirationskilde: Call me cupcake

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Fondant & Fest kager, Frosting/smørcreme, Kager og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

14 Responses to Chocolate Stout Mascarpone Cake med friske bær

  1. Julie skriver:

    Wow, det er godt nok noget af en kage! 🙂

  2. Helle skriver:

    Mums, det ser rigtig dejligt ud 🙂 Min bedre halvdel elsker også de mørke øltyper, så det ville nok være en oplagt fødselsdagslagkage.

  3. Det var en god fest og lækre kager, hvad mere kan man ønske sig 🙂
    Knus fra mor

  4. Marianne skriver:

    Kære Christina.

    Jeg SKAL lave denne kage til min øl glade mand, når han fylder 40 til maj.

    Jeg er imponeret over dine flotte billeder, det er flot stillet op, og giver mig mere lyst til at bage! Tak for lækker inspiration! 🙂
    Mvh, Marianne

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Marianne,
      Det lyder som en rigtig dejlig ide, at bage denne kage til din øl-glade mand 🙂
      Tusind tak for dine rosende ord, de varmer lige så meget som solen i disse dage. Jeg er glad for at kunne kage-inspirerer
      Christina

  5. Marianne skriver:

    Hej Christina.

    Jeg fik (også) bagt denne lækre øl kage til min mands 40 års fødselsdag. Han var ikke imponeret (han har ingen søde tænder overhovedet!) Men vores 42 gæster nød den! 🙂 Og alle mine søde tænder nød den… Igen 😉
    God sommer 🙂

    Mvh, Marianne

    • kagertilkaffen skriver:

      Hej Marianne,
      Hvor er det dejligt, at alle dine gæster kunne lide kagen 🙂
      Håber din mand havde en dejlig fødselsdag, selvom kagen ikke imponerede?
      Christina

  6. Arnalaa Johansen skriver:

    Hej Christina,
    Linket til Chocolate Stout Cake virker ikke, det linker til en “protected blog” som ikke kan vises. Har du opskriften liggende et andet sted?

    Mvh, Arnalaa

Skriv et svar til kager til kaffen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *