Mango mousse

Her får i opskriften på men nem og virkelig lækker frugtmousse. Man kan uden problemer udskifte mangosaften med hvilken som helst anden frugtsaft. Moussen er også uden æg, hvilket gør den en anelse mere flødeagtig i smagen, rigtig lækkert.

Mangomousse, nok til et godt lag i en Ø20 cm kage
2 blade husblas
75 g hvid chokolade
3/4 dl mangosaft og/eller mangopuré
1/4 dl citronsaft
1 spsk sukker
2 1/2 dl piskefløde

Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Opvarm mangosaft, citronsaft og sukker op til kogepunktet, lad det afkøle et øjeblik og hæld 3/4 af saften over chokoladen og rør indtil alt chokoladen er smeltet (tilsæt evt mango puréen). Lad den sidste 1/4 saft køle ned til 45˚c. Knug husblassen fri for vand og smelt det i saften under omrøring. Hæld nu saften med husblads over i chokoladen under omrøring. Pisk flødeskum og vend lidt fløde i mangomassen og vend derefter dette over i fløden.
mango mousseKom moussen på kagen eller i et serveringsglas.
Moussen på kagenJeg kommer altid mine mousser direkte på kagebunden og lader den stivne på køl. På den måde får du en mere luftig og cremet fornemmelse når du spiser moussen.

Denne mousse har jeg anvendt i min Movie Cake

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Mousse/ fromage/ cremer og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Mango mousse

  1. Line skriver:

    Hvilke plastik bruger du til at støbe kagen 🙂

Har du en kommentar? Så skriv den her!