Valentins Red Velvet Cupcakes

Valentines dag er hjerternes fest hvor man påskønner dem man holder af med en lille gestus. Jeg kunne dog ikke vente og har lavet disse lækre Red Velvet Cupcakes til min kæreste, da de er en af hans ynglings kager.

Opskriften er en jeg ofte anvender og i kan også finde den HER.

Red velvet cupcakes – 12 stk
150 g sukker
60 g lurpak smør (stue temperatur)
1 æg
20 ml rød frugtfarve (eller pastafarve i ønsket mængde og farve + 20 ml vand)
1 tsk. vanilje sukker
150 g hvedemel
½ tsk. natron
10 g kakao
½ tsk salt
1 ¼ dl kærnemælk
2 tsk. hvidvinseddike

Cream cheese frosting
300 g flormelis, siet
50 g lurpak smør, stuetemperatur
125 g Philadelphia flødeost, endelig ikke light, stuetemperatur

Fremgangsmåde
Cupcake
Pisk smør, sukker og vanilje sukker let og luftigt. Tilsæt ægget og rør ved middelhastighed til alt er godt blandet.
I en anden skål, rør rød farve og kakao til en tyk pasta. Kom det i æg/sukker blandingen og rør det godt sammen.
Tilsæt halvdelen af kærnemælken og bland det godt. Sigt halvdelen af hvedemelet i, gentag til alt kærnemælk og mel er tilsat.
Tilsæt nu vineddike, natron og salt og pisk godt til dejen er jævn og fordel den i cupcakes formene.
Bag kagerne ved 170˚c i 15-20 min.

Cream cheese frosting
Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.
Nu kan der tilsættes lidt pasta farve, hvis det ønskes.

Sprøjt frostingen på de afkølede cupcaks og pynt dem som du ønsker.
Happy Valentine’s Day

♥♥♥

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Cupcakes / Muffins, Frosting/smørcreme og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

20 Responses to Valentins Red Velvet Cupcakes

 1. Frederikke skriver:

  Åh, Valentinsdag – en super hyggelig dag med masser af kærlighed 😉

  Måske vil du kigge forbi min blog? http://www.vivalavanilla.blogspot.dk

  //Frederikke

 2. Pingback: Red Velvet Kage | Kager til kaffen

 3. Michelle Henriksen skriver:

  Lækker side, men i denne opskrift står der man skal bruge hvidvinseddike !!! Men i selve fremgangsmåden støder jeg ikke på hvidvinseddike, men derimod vaniljeessens som ikke står i ingrediens delen ?!?!
  Er lidt forvirret nu 🙂

 4. Michelle Henriksen skriver:

  Arghhh sorry har fundet vineddiken, men er vaniljeessensen så vaniljesukkeret ??? 🙂

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Michelle,
   Aah det kan jeg godt se at vanilje essence/sukker ikke stemmer overens. Det er fordi jeg har tidligere brugt essence. Det hele skulle nu være tilrettet i opskriften. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
   Håber dine cupcakes blev gode?
   Christina

 5. Jeg får altid sådan en top på mine cupcakes. Jeg overvejer at skære den af. For at få et mere ensformigt udtryk og en plan overflade at pynte. Det afskårne kage vil jeg bruge til trøffelkugler… Hvad tænker du? Bruger du toppen til noget?

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Mette,
   Jeg får faktisk aldrig top på mine cupcakes, så jeg skærer ikke noget af. Prøv at piske mindre til sidst, når alle ingredienserne er blandet? Eller bag ved en lidt lavere temperatur? Disse tricks skulle gerne afhjælpe dit “top” problem.
   Dog bruger jeg altid mine kagerester til enten rom/trøffelkugler eller til popcakes.
   Christina

 6. Hmmm… Jeg syntes bare, at hvis jeg bager ved lavere temperatur, så bliver kagen mindre luftig. Men det er rigtigt, at de så ikke får en top…

 7. Maja skriver:

  Hvor meget fylder du ca. i formene inden du bager dem i ovnen? 🙂

 8. Amalie-Mathilde skriver:

  Kan man godt lave dem 2 dage før de skal serveres? 😀

 9. Pernille skriver:

  Kan man også bruge alm klar eddike?

 10. Rim skriver:

  Kan man bruget andre slags mælk? Vi drikker ikke kærnemælk, så det vil være spild af både penge og mad, hvis vi købte en liter kærnemælk, når vi kun skal bruge 1 1/4 dl..

 11. Anna Richardson skriver:

  Prøvede opskriften for første gang i går og de var virkelig gode – luftige og smagfulde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *