Gammel dags æblekage

Da jeg var lille fik vi ofte gl. dags æblekage, hvilket jeg gladelig blev mindet om sidst jeg var en tur hjemme hos min bedstemor. Og sjovt nok igen, da jeg to dage senere besøgte min mor. Denne gang dog i en rå udgave.

Så jeg udfrittede de to damer om opskrifter og ud fra det har jeg sammensat min egen version. Det er virkelig verdens nemmeste dessert og så smager den også godt.
Til 4 portioner æblegrød
500 g æbler, skrællede og kernehus fri
1 stang vanilje
ca. 1/2 dl vand
sukker efter smag

Fremgangsmåde
Skær æblerne ud i små stykker og kom dem i en gryde. Halver vaniljestangen og kom dem i gryden også. Kom til sidst vandet ved og bring det i kog. Lad det små simre i  10-15 min, alt afhængig af hvilke æbler du bruger. Fisk vanillestængerne op – smag til med sukker og lad grøden dampe af på køkkenbordet inden du afkøler den helt i køleskab.
Jeg foretrække at der stadig er nogle små æble stykker igrøden, så derfor moser jeg den varme grød let med en gaffel. Dog kan du blende grøden i blender eller med stavblender hvis du foretrækker en glat grød.

Der er heller ingen sukker i min æblegrød, men kom endelig 50-100 g sukker i gryden hvis du ønsker.

Tilbehør
ca 30 makroner
1/4 ltr. piskefløde

Knus makronerne og pisk fløden.

Du kan også lave dine makroner selv eller bruge macarons skaller du har til overs.

Anretning
Kom først en klat æblegrød i fire portionsglas. Drys nu de knus makroner på og fordel det sidste æblegrød i de fire glas. Tilsidst kommer du en portion flødeskum ovenpå. Pynt med knuste makroner eller æble og voila server straks æblekagen for dem du holder af.
Velbekomme

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Dessert og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Gammel dags æblekage

 1. Godt ser det ud, men hvad er din begrundelse for at lade den stå på køkkenbordet og køle ned? 🙂

  • kager til kaffen skriver:

   Mange tak det er også en dejlig dessert.

   Kan godt se at min formulering kan misforstås (og jeg retter den til hurtigst muligt). Det jeg menter er at lade grøden dampe af på køkkenbordet, og derefter stille den på køl. Tak for rettelsen 🙂

   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *