Da jeg bagte disse pesto snurrer var formålet, at de skulle bruges som afveksling i alle vores madpakker. Især F&W var vilde med at have dem med i deres eftermiddagsmadpakker i børnehaven.
Derudover opdage vi at de også er virkelige gode som madbrød til en god græskarsuppe, ja sikkert alle supper 🙂
Herunder kan du se hvordan du selv kan fremtrylle disse lækre, saftige, bløde og stadig sprængfyld med fibre pesto snurrer.
- Grov Pesto snurrer – 12 store eller 24 mini
- 5 dl mælk eller vand
- 50 g gær
- 150 g grahamsmel
- 100 g rugmel
- 500 g hvedemel – [i]evt lidt mere/mindre[/i]
- 2 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 50 g revet parmasan
- Fyld
- et stort glas pesto
- Opvarm mælken til den er “lillefinger varm” – 35-37°C varmt.
- Oplæs gæren der i.
- Tilsæt renten af ingredienserne og ælt dejen i 5-7 minutter på i din køkkenmaskine – eller så længe du orker i hånden.
- Lad dejen [b]hæve [/b]til dobbeltstørrelse, i ca. 30 minutter
- Udrul dejen til en rektangel på ca. 40x60cm
- Fordel pestoen ovenpå dejen
- Læg dejen dobbelt ved at fold dejen på det lange led, så dejen nu er 40x30cm
- Skær 12 lige tykke strimler – strimlerne skal blive ca 3 cm tykke.
- Hvis du vil lave dine snurre lidt mindre, skal strimlerne nu delen på mindre så de nu kun er 15 cm lange.
- Du kan sno strimlen inden du “snurrer/vrikler” den rundt til en cirkel evt omkring dine fingere.
- Kom dem på en bageplade og lad dem[b] efterhæve[/b] i ca. 30 minutter.
- [b]Bag[/b] dine snurrer ved 180°C i 15-20 minutter.
Herunder kan du se forskellen på én stor og to små pesto snurrer
Velbekomme
Christina