Monster Halloween Kage

I år er vi gået en lille smule Halloween amok, hjemme hos os.
Edderkopper og spindelvæv har overtaget vores køkken og stue. Selv madpakkerne er fyldt med uhyggelige monstre. Vi har endda bagt mumie pølsehorn – (se mere af dette på min madpakke instagram profil madpakkefabrikken)

Denne Røde Monster – Øjne – Blod dryppende Kage blev til, som en forsøgs kage. Jeg skal nemlig bage en lidt større kage ala denne til på onsdag d. 31 Oktober – selveste halloween dag.Det er ikke nemt at få smørcremen rigtig rød (disse billeder er lettere redigeret, men stadig rigtig tæt på den rigtige farve). Derfor følte jeg at en forsøgs kage var på sin plads inden jeg skulle lave den i stor udgave til 50 personer. Og jeg må sige at resultatet er uhyggelig fantastisk. Jeg er vild med den.
Herunder kan i finde opskriften til denne lækre After Eight smagende og monster lækre kage.

Monster Halloween Kage
Author: Christina
En After Eight smagende og monster lækker Halloween kage.
Ingredients
  • Chokoladekage – Ø18cm
  • 100 g smør
  • 100 g chokolade
  • 2 stk æg
  • 175 g sukker
  • 75 g mel
  • 25 g bagekakao
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanilje
  • 1/4 tsk salt
  • Mynte Mousse
  • 5 dl fløde
  • 2 stk husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 1/2 stk citron
  • 2 tsk mynte essence – [i]mere hvis dette ønskes[/i]
  • Rød smørcreme
  • 3 stk past. æggehvider (100g)
  • 150 g sukker
  • 300 g ægte smør (*se note)
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 bøtte rød pastafarve
  • Blod Rød Ganash
  • 75g g hvid chokolade
  • 35 g fløde
  • rød pastafarve efter ønske – [i]der skal anvendes en del[/i]
  • Andet
  • Sukker øjne
Instructions
Chokoladekage
  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps – det tager gerne 5 min.
  2. Bland mel, kakao, bagepulver, salt og vaniljesukker og vend det i æggesnapsen.
  3. Smelt imens smør og chokolade, og vend det i kagedejen.
  4. Kom dejen i din form med bagepapir og bag kagen ved 200˚C i ca. 20-30 min.
  5. (Eller fordel dejen i to springform og bag den i ca 15-20 min)
  6. Afkøl kagen og del den i to.
Mynte Mousse
  1. Lav trin 1 af samlingen før du begynder at lave moussen.
  2. Husblas opblødes i koldt vand i ca. 10 min.
  3. pres imens den halve citron – stil til side
  4. Og smelt chokoladen.
  5. Vrid husblassen fri for overskydende vand og smelt det i citronsaften over vandbad.
  6. Tilsæt 1 dl. af fløden* (der IKKE er pisket). Det gør ikke noget, at det ser flydende ud. Lad det evt. stå et par minutter.
  7. Vend den smeltede chokolade i husblas, citron, fløde blandingen.
  8. Pisk resten (4 dl) af fløden til skum og vend lidt af den i chokoladen.
  9. Vend så derefter chokoladen over i fløden.
  10. Kom moussen direkte på kagen – der allerede er klar i en form.
Smørcreme
  1. Pisk med piskeris æggehvider og sukker i en skål over et simrende vandbad. Pisk indtil alt sukkeret er smeltet.
  2. Når alt sukkeret er smeltet skal det piskes (med elpisker eller i en køkkenmaskine) til massen er kold – det tager gerne 10 min.
  3. Tilsæt smørret, lidt efter lidt og pisk indtil den er lækker og cremet.
  4. Her kan smørcremen begynde at se grynet ud, men pisk blot videre, da den samler sig igen.
  5. Vend smeltet chokolade i smørcremen.
  6. Tilsæt den røde pastafarve – mængde efter ønske
Blod Ganash
  1. Kom fløde og rød farve (mængde efter ønske) i en gryde og opvarm der til lige før koge punktet.
  2. Hæld det over chokoladen og lad det stå ca 30 sek. inden du forsigtigt rører i det.
  3. Hvis din hvide chokolade ikke smelter (det en lidt træls at få til at smelte) kan du give den 15 sek i mikroen af nogle omgange, husk at rører i den imellem. Eller du kan varme over et vandbad.
Samling af kagen
Trin 1
  1. Del den kolde kage i to.
  2. kom kagen ned i en “støbe ring” – det kan være springformen, uden bund, du har bagt kagen i.
  3. kom gerne lidt konditorbånd rund i kanten af formen, så er det nemmere at få den af når kagen er samlet.
  4. kom den ene bund ned i ringen.
Trin 2
  1. Lav din mousse og hæld den direkte oven på kage bunden, i formen.
  2. Kom den anden bund ovenpå moussen og tryk den forsigtig ned i moussen.
  3. Vend gerne top bunden på hovedet, så den lige kant ligger i toppen. Det gør smørcerme arbejdet nemmere.
  4. Stil kagen på køl indtil moussen har sat sig. Det tager minimum 3-4 timer.
Trin 3
  1. Lav smørcremen.
  2. Tag kagen ud fra køl og fjern støberingen og konditorbåndet.
  3. Fordel smørcremen på kagen.
  4. Sæt den på køl.
Trin 4
  1. Lav din ganash og kom den straks på kagen.
Trin 5
  1. Pynt med sukker øjne eller hvad du lyster.
God fornøjelse
Notes
* Smørcreme note:[br]Til denne smørcreme er der anvendt dobbelt så meget smør end jeg normalt anvender. Dette er nødvendigt pga. den store mængde rød pastafarve der skal til for, at farve smørcremen så kraftig rød.

Håber i får en (u)hyggelig halloween!

Christina

Dette indlæg blev udgivet i Bryllup, Fondant & Fest kager, Frosting/smørcreme, Halloween, Kager og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 Responses to Monster Halloween Kage

  1. mosen25 skriver:

    Fantastisk flot kage. Kunne vel også laves uden den røde farve. fx overtrækkes med chokoladeganace

    Hilsen Bente.

    • kagertilkaffen skriver:

      Mange tak Bente,
      Den kan bestemt laves uden den røde farve. Du kan farve den lige præcis som du har lyst
      Hvis du vil lave en alm hvid smørcreme – uden nogen former for pasta farve i – skal du kun anvende halvdelen af smør mængden, som ved denne opskrift. 🙂
      God og (u)hyggelig bage lyst
      Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *