I sidste uge havde vi fødselsdagsgæster og her serverede jeg en lidt grovere udgave af de klasssiske fødselsdagsboller og denne lækker sag af en kage.
Kæresten ønskede en chokoladekage med chokoladecreme ala denne chokoladekage, og da det var en fælles fødselsdagsfejring skulle dette ønske jo også opfyldes. Derudover fik jeg fri leg og jeg fandt derfor på, at lave en chokoladeckage der minde om jul hvor jeg ønskede at ramme smagen “honninghjerte med chokoladeovertræk”.
Til chokoladecremen valgte jeg en mælkechokolade, udelukkende fordi den gav mig kanel assioationer og julestemning. Til at modsvare sødmen fra kage, honning og marmelade valgte jeg en meget mørk chokolade med let syrlige noter.
Chokoladekagen – 2x Ø18 cm springform
300 g sukker
4 stk æg
150 g mel
50 g bage kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
1/4 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt alhånde
1/2 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
200 g lurpak smør
150 g god mørk chokolade – Jeg brugte Manjari 64% fra Valrhona
Chokoladecreme – laves gerne dagen før
450 g god mælke chokolade – Jeg brugte Bahibe Lacteé 46% fra Valrhona
7,5 dl piskefløde
1 tsk kanel
* for en lidt blødere og ikke så tung creme kan fløde mængden øges og/eller chokolade mængden mindskes.
Fyld
6-9 spsk abrikos marmelade
3 spsk honning
Pynt
Hele kanel stænger
Guldstøv
Hvid julestjerne
Fremgangsmåde
Start med Chokoladecreme
Hak chokoladen og kom det i en skål. Opvarm fløden og hæld den over chokoladen. Rør forsigtigt indtil alt chokolade er smeltet. Kom husholdningsfilm over – helt ned til overfladen – og lad det stivne på køl i minimum 3 timer og gerne til dagen efter.
Når cremen er stiv piskes den forsigtigt til den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da cremen risikere at skille.
* Note: Cremen må gerne stå ude på bordet og blive lidt varmere en de 5°C i køleskabet, så er den nemmere at piske blød.
Chokoladekage
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps – det tager gerne 5 min.
Band mel, kakao, bagepulver, salt, vaniljesukker, kanel, alhånde, nellike og ingefær og vend det i æggesnapsen.
Smelt imens smør og chokoladen, og vend det i kagedejen.
Fordel din kagedej i to springforme, med bagepapir, og bag kagen ved 185˚C i ca. 30 min. Mærk altid efter men en bagepind (evt et træ grilspyd eller en strikkepind) om kagen er færdigbagt
(Eller kom hele baduljen i en form og bag den lidt længere tid – prøv dig frem.)
Afkøl kagerne, skær toppene af så de bliver plan og del dem derefter i to.
Nu har du fire bunde.
Samling af kagen
Kom første bund på et kagefad og fordel 1 spsk honning derpå – du kan evt opvarme honningen lidt så er den meget nemmere at fordele.
Fordel nu 1-2 spsk abrikos marmelade på bunden med honning.
Kom nu et lag chokoladecreme ovenpå marmeladen. Her kan du med fordel komme den piskede creme i en sprøjtepose og sprøjte den ovenpå marmeladen, så skøjter den ikke så let. Kom bund nr. to på og gentag processen med honning, marmelade, chokoladecreme og bund indtil alle fire bunde er brugt. Den sidste bund kan du med fordel vende “med den flade side” op, på den måde bliver kagen mere “lige”.
Smør nu chokoladecremen på siderne og på toppen. Igen er der nemmere at fordele cremen med en sprøjtepose.
Afslut med at pynte kagen med hele kanelstænger, gulstøv og hvid julestjerne blomster.OBS julestjerner er ekstrem giftige, så de må IKKE spises.Dette indlæg indeholder ingen skjult reklame, jeg vidregiver blot info ang. de specefikke ingerdienser jeg anvender for at opnå den ønskede smag.
Christina
Hej Christina. Smuk kage, der må smage himmelsk.
Tusind tak Anne Mette,
Jeg er ihvertfald selv vild med smagssammensætningen 🙂
Christina
Pingback: Kanel Brownie med Chokolade mouse & Ingefær syltede Mango | Kager til kaffen