Pudim de Café – En kaffe og braziliansk inspireret dessert

Som lovet i sidste uge, kommer opskriften på mit dessert bidrag til udfordringen her.
Jeg har valgt at lave en kaffeversion af en af de mest traditionelle desserter i Brazilien, menlig Pudim. Pudim er i samme familie som budding, flan og creme caramel.

Det har været rigtig spændende at snage og smage rundt i det brazilianske dessert køkken og blive inspireret. Jeg glæder mig meget til finale middagen, hvor der bliver serveret læsernes favoritter.
Pudim de CaféTraditionel set laves Pudim i en buddingform/springform med hul i midten. Du kan også bage dem indivduel i små ramekiner
Jeg har her valgt at give den traditionelle dessert et mere moderne look og derfor er denne Pudim bagt i en aflang brødform på ca. 22x12cm. .

Pudim de Café – 10 personer
200 g stærk kaffe (= 5 kop Espresso af 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil)
1 ds sødet kondenseret mælk
2 dl fløde
3 stk æg

100 g sukker
1 tsk stærk kaffe (bryg én Espresso af 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil, hvoraf der kun skal anvendes 1 tsk)

Kaffe Krystalliseret Mørk Chokolade
40 ml stærk kaffe – 1 kop Espresso a 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil
125 g sukker
100 g god mørk chokolade

Pynt
Hele kaffebønner
passionsfrugter

Fremgangsmåder
Pudim de Café
Start med at komme en form, der er større end den form du bager din Pudim i, ind i ovnen. Kom vand i, ikke mere end der stadig er plads til din form og tænd ovnen på 180°C.

Kom 100 g sukker og 1 tsk Espresso i en gryde og smelt/karamelliser sukkeret. Når alt sukkeret er smeltet kommes kaffekaramellen i bunden af din form. Lad det stivne mens du blander de resten.
making karamellag til pudimBland espresso, kondenseret mælk, fløde og æg i en blender/ foodprocessor og blend i 2 minutter. Du kan også bruge en stavblender, så undgår du nemmere luft boblerne i din færdige Pudim. Hæld blandingen over din nu hårde kaffekaramel.
making Pudim de CaféBag din Pudim i vandbad ved 180°C i 30-40 minutter eller indtil bagt.
tip: Temperaturen kan nedjusteres og bagetiden forlænges for en pudim uden for mange luftbobler.

Lad din Pudim dampe af inden den kommes på køl i minimum 4 timer og gerne natten over.

Krystalliseret mørk chokolade
Smelt chokoladen over vandbad. Kom imens sukker og kaffe i en gryde, og kog det op til 146°C. Hæld det ned i den smeltet chokolade, alt i mens du pisker med en elpisker. Pisk indtil chokoladen krystalliser – danner små kugler.
Lad det herefter køle på et stykke bagepapir.

Anretning
Vend din Pudim ud på et skærebræt, gerne med en opsamler rend – den burde komme helt ud og karamellen være flydende. Hvis din pudim hænger lidt fast, kan du varme bunden lidt i et vandbad.
Skær siderne lige med en varm kniv og skær derefter ud i passende stykker.
Anret med en hel kaffebønne på toppen, en kvart passionsfrugt og et drys Kaffe Krystalliseret Mørk Chokolade. Med en ske kan overskydende karamel hældes over din Pudim.
Pudim de Café_2I sidste uge bad jeg om jeres hjælp til at sende min kaffe og braziliansk inspireret dessert videre i finalen. Tak til alle der har stemt og til dem fortsat stemmer én gang dagligt indtil den 9 september. Du kan stadig nå at stemme på din favorit lige HER.

Husk at for hver gang du stemmer, deltager du i konkurrencen om en middag for 2 til en værdi af 2000kr. Denne middag består af vinder retter fra dysten og de fortolkes af kok og gastronomisk innovatør, Rasmus Leck Fischer.

Opskriften er blevet til i samarbejde med Nespresso.

Christina

 

Dette indlæg blev udgivet i Dessert og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Pudim de Café – En kaffe og braziliansk inspireret dessert

 1. Pingback: Jeg har brug for din hjælp! | Kager til kaffen

 2. Anna Voigt skriver:

  Det ser spændende ud, MEN jeg kan ikke forstå dine mål. Du har en enhed, der hedder “Espresso a 40ml brygget af Nespresso”, men ét sted svarer 5 af dém til 210 g (5 * 40 = 200, 1 ml vand vejer 1 g – måske har kaffe en anden vægtfylde? ) og ét andet sted svarer 1 af dem til 1 tsk, men 1 tsk = 15 ml – ikke 40 ml. Hvad har jeg misforstået?
  Kan du evt uddybe – jeg tør ikke rigtig gå i gang med opskriften. vh Anna

  • kagertilkaffen skriver:

   Hej Anna,
   Det kan jeg da godt forstå, det er da også skrevet lidt kluntet 😉
   Jeg forsøger lige at forklare det lidt bedre her!

   “210 g stærk kaffe – 5 kop Espresso af 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil”
   Her er der tale om en taste fejl 😉 Der menes selvfølgeligt 200 ml(/g) (samme vægtfylde), hvor de 200ml svare til 5 stk espresso a 40ml

   “1 tsk stærk kaffe – Espresso a 40ml brygget af Nespresso – Cafezinho do Brazil”
   Her menes der at der skal brygges 1 stk espresso a 40 ml, hvoraf der kun skal anvendes 1 tsk (det er for at styrken er korrekt).

   Håber der giver mere mening nu?
   Alt er rettet til i opskriften også.

   Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *